League of Legends

Cloud9 se vzdalují Worlds! Hvězdný tým nezvládl hned první kolo play-off

Cloud9 se vzdalují Worlds! Hvězdný tým nezvládl hned první kolo play-off
9. 8. 2021
  |  

Roster nabitý velkými jmény, rekordní nákup midlanera Perkze nebo vítězství v jarním splitu. Cloud9 za sebou mají úspěšnou první polovinu roku, ale v té druhé jako kdyby je někdo proklel. Fanoušci doufali, že nepovedená základní část bude vynahrazena zběsilou jízdou play-off, ale i ta se nyní komplikuje.

LCS totiž oproti svým evropským rivalům začala o týden dříve a na začátku vyřazovací části se hned děly věci. Cloud9 nezvládli úvodní duel s Team Liquid a výrazně se jim tak ztížila cesta na Worlds, které se uskuteční později tento rok.
 
V úvodním kole play-off je čekal rematch těsného jarního finále, ovšem zatímco v dubnu byly oba týmy na vrcholu sil, tentokrát do duelu šly po nepovedené základní části. Navrch měli mít borci z Cloud9, vždyť i vyhráli poslední tři vzájemné zápasy, ale hned zkraje play-off se o velkou pozornost veřejnosti přihlásil Team Liquid.
 
Tým, který prošel velkou interní krizí, se dokázal během týdne dokonale připravit a v sérii eliminovat všechny přednosti Cloud9. Výsledkem je fantastické vítězství 3-1, posun do dalšího kola proti TSM a zejména obrovské posílení sebevědomí do zbytku vyřazovacích bojů. “Celé play-off vyhrajeme, takže doporučuji nás nadále sledovat a fandit nám, protože přece nechcete podporovat poražené,” vyjádřil se způsobem sobě vlastním toplaner Alphari.
 
Celý roster i s navrátilcem junglerem Santorinem předváděl po dlouhé době výborné výkony a je těžké vybrat někoho, kdo se vyloženě zasloužil o překvapivý postup. Hráči Team Liquid po dlouhé době působili jako tým, který je sehraný a sebevědomě si jde za vítězstvím. Po delší době a řadě několika problémů konečně přišel světlý moment. Organizace ukázala, že její odepsání veřejností bylo předčasné a rozjetý tým má tak slušnou pozici do dalších bojů.
Naopak v táboře Cloud9 bude atmosféra na bodu mrazu. Takto brzký přesun do loser`s bracketu nikdo neočekával, jarního šampiona tak nyní čeká dlouhá cesta play-off a vybojování alespoň třetího místa, které zajistí účast na Worlds. Nyní je čeká boj s Golden Guardians a pokud jej zvládnou, mají před sebou další tři těžké BO5 série, ve kterých už není prostor pro zaváhání. Kvalita soupeřů se navíc bude stupňovat s každým dalším kolem. 
 
Neúčast na Worlds by pro organizaci jako Cloud9 byla katastrofická, a rozhodně by nepřispěla ani k náladě Perkze. Ten do USA přišel vyhrávat trofeje a i s ambicí uspět na největší mezinárodní akci. Od jeho nástupu do LEC by to navíc bylo poprvé, kdy na tomto turnaji bude chybět. Zatím můžeme jen spekulovat, zda by i po takto velkém neúspěchu chtěl nadále v LCS zůstávat, či by si řekl o návrat do Evropy.
 

EG si poradili s Dignitas

Team Liquid a Cloud9 na sebe upoutali většinu pozornosti, poměrně v tichosti den předtím splnili svou povinnost Evil Geniuses. Zajímavě hrající tým neselhal ani v úvodní sérii play-off a poradil si s Dignitas s přehledem 3-1. Vyjma druhého zápasu byla celá série v režii postupujícího týmu, který je momentálně ve velké pohodě.
 
Tu ukázali zejména ve třetím zápase, kdy již po 10 minutách hry měli náskok 5000 goldů a Dignitas nedali ani kousek prostoru. Evil Geniuses tak zaslouženě postupují a v dalším kole je čekají 100 Thieves, což bude pořádná zkouška pro obě strany. 
 
Další čtveřice sérií je na programu další víkend. Souboje svedou v dolním bracketu Cloud9 s Golden Guardians a Immortals s Dignitas, v tom horním již zmíněné duely TSM s Team Liquid a Evil Geniuses s 100 Thieves.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @LCS
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.