League of Legends

Cloud9 obhájilo titul v LCS, ve finále si poradilo s Golden Guardians

Cloud9 obhájilo titul v LCS, ve finále si poradilo s Golden Guardians
10. 4. 2023
  |  

Severoamerická LCS zná svého prvního vítěze pro rok 2023. Ve finále na sebe narazily týmy Cloud9 a Golden Guardians, skóre dopadlo vítězně pro první jmenovanou organizaci.

Staronový šampion v LCS. Cloud9 si v průběhu jara drželo nejlepší formu, hráči skončili na prvním místě základní části a bez problémů prošli také celým play-off. Nechali za sebou CLG, FlyQuest a ve finále nakonec Golden Guardians, jejichž druhé místo je největším překvapením celého splitu.

Podceňovaný tým bez velkých hvězd prošel třemi koly play-off a porazil i bývalé šampiony 100 Thieves nebo Evil Geniuses. V semifinále po dlouhé bitvě na pět zápasů vyřadili i FlyQuest, kterým se předvídala celková výhra. Nabitý roster s korejskými hvězdami Princem a ViClou nakonec nepojede ani na MSI, což je na takto silnou sestavu velké zklamání.

Zajímavou statistikou se může pochlubit Zven. Dánský hráč odehrál již své celkové desáté finále, to proměnil v sedmou trofej v kariéře. Podruhé slaví jako support, kam loni v létě roleswapnul. 

Run Golden Guardians ovšem trval jenom do finále. Cloud9 přišlo do série lépe připravené a po výhře 3:1 získalo svůj pátý celkový titul v LCS. Organizace potvrdila svou roli jedničky v regionu, který se zdá, že brzy projde velkými změnami.

Nejznámější brandy a jedna z prvních velkých rivalit v League of Legends brzy skončí. Counter Logic Gaming již oficiálně prodalo svůj slot NRG Esports a není jisté, zda se v letním splitu ještě objeví. TSM, tým, který právě díky tomuto esportu získal globální popularitu, kompetitivní hraní opouští a z LCS chce odejít také.

Jak Cloud9, tak i Golden Guardians se podívají na blížící MSI v Londýně. Pro druhý tým to bude vůbec první mezinárodní zkušenost vůbec, jejich největší dosavadní úspěch bylo pouze 5.-6. místo.

Pořadí LCS:

  • 1. Cloud9
  • 2. Golden Guardians
  • 3. FlyQuest
  • 4. Evil Geniuses

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.