League of Legends

Cloud9 jedou na Worlds! Obrátili napínavou sérii proti TSM a po roce se na turnaj vrací

Cloud9 jedou na Worlds! Obrátili napínavou sérii proti TSM a po roce se na turnaj vrací
23. 8. 2021
  |  

Zatímco evropský supertým G2 ve své cestě lower bracketem selhal, Cloud9 za velkou louží úkol splnil. Zaváhání nepřipustili a po třech vyhraných sérií v řadě si vybojovali vysněný postup na Worlds, i když zatím jenom do play-in fáze.

Proti TSM svedli Cloud9 opravdu vyrovnaný boj, stav série jednu chvíli značně favorizoval jeden z nejpopulárnějších světových týmů. Ty svůj mečbol v podobě vedení 2:1 ovšem proměnit nedokázali, čímž pro ně letošní sezóna končí. Po loňské účasti tak opět budou chybět na Worlds, což je pro jeden z nejdražších rosterů rozhodně zklamání.

Cloud9 si však nakonec mohou zhluboka oddechnout. Organizaci provázely celé léto problémy s výkonností, nedařilo se jim vyhrávat důležité zápasy a zkraje play-off přišla hned velká rána v podobě vypadnutí s Team Liquid. Zkušený tým se ovšem nevzdal, dvakrát vyhrál 3:0 (proti Immortals a Evil Geniuses) a do série s TSM šel v o něco lepším rozpoložení.



Karty byly vyloženy jasně. Postup rovná se účast na Worlds, vypadnutí konec sezóny. Vypjatá série vypadala lépe pro TSM, ale fanoušci Cloud9 konečně mohli vidět vyhlášenou Perkz play-off auru. Vrchol roku si bez chorvatského midlanera jenom těžko představit, a hvězdný hráč týmu byl opět vidět po celé mapě. Za 5 utkání si připsal 24 killů, což je nejvíce ze všech hráčů v sérii. Jeho KDA 9.0 navíc bylo druhé nejlepší hned po přímém konkurentovi z midu PowerOfEvil.

Cloud9 se podařilo stav série z nepříznivého stavu 1:2 otočit 3:2 ve svůj prospěch a po roční pauze se tak opět podívají na Worlds. Bude to také poprvé, co se na velkém mezinárodním turnaji představí toplaner Fudge a premiéru v novém dresu i regionu zažije Perkz. Nejprve si však musí účast vybojovat v play-in fázi, což by pro takto silný roster neměl být problém.
LCS však ještě nekončí. Cloud9 stále mají šanci zabojovat o trofej a navázat tak na jarní triumf. Pokud by se jim to povedlo, trable z průběhu léta by byly rychle zapomenuty. V cestě jim momentálně stojí 100 Thieves, kteří nezvládli semifinálový duel s Team Liquid. Podobně jako Cloud9 s TSM, tak i souboj těchto organizací z horního bracketu rozhodl až pátý zápas.

Team Liquid jsou zaslouženě ve finále a mají šanci na fantastický zisk titulu. Soupeřem jim bude někdo z dvojice Cloud9 a 100 Thieves, což opět slibuje velmi zajímavou podívanou. Top čtyřka v Severní Americe je poměrně vyrovnaná, a pravděpodobně opět lze očekávat vyrovnanou sérii.

Trojice reprezentantů regionu na Worlds je momentálně jistá, tyto týmy si to také rozdají o zisk trofeje. Pro 100 Thieves by to mohla být premiérová trofej vůbec, Team Liquid by rádi navázali na svou dominantní éru z let 2018 a 2019.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @LCS

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.