League of Legends

Cloud9 a Team Liquid čeká skutečná zkouška formy, udrží 100 Thieves vítěznou šnůru?

Cloud9 a Team Liquid čeká skutečná zkouška formy, udrží 100 Thieves vítěznou šnůru?
2. 7. 2021
  |  

Letní split LCS je zatím velmi divoký a následující víkend zřejmě nebude jiný. Čekají nás hlavně duely těch nejlepších týmů, z top čtyřky se proti sobě postaví alespoň jednou všichni.

Pravý test čeká Cloud9 a Team Liquid, kteří se jednou utkají spolu a s TSM, respektive 100 Thieves. Vzhledem k zatím tápající formě obou organizací nemají moc prostoru na záváhání, dvě porážky totiž můžou znamenat, že se budou hůře dotahovat na čelo tabulky.

Úřadující šampion zatím v probíhajícím ročníku prohrál jedenáctkrát, přičemž hned 6 porážek přišlo během čtyř týdnů v létě. To je varovný signál pro organizaci, která chce být v regionu nejlepší a uspět i mezinárodně. Prohry mohou souviset i s nečekaním odstavenim ADC Zvena, jenž se do sestavy minulý týden vrátil, ale ani on nepomohl odvrátit porážku s rozjetými 100 Thieves.

Nyní midlanera Perkze a spol čekají další klíčové duely, a to nejprve s Team Liquid a poté s TSM. Všechny zmíněné celky momentálně okupují první čtyři pozice v tabulce, přičemž Cloud9 sdílí postavení s Team Liquid, které také letní split zastihl ve velmi špatné formě.

Pokud by Cloud9 oba tyto důležité zápasy prohráli, mohlo by se jim ještě více vzdálit čelo tabulky, na které jim momentálně chybí dva body. Vzhledem ke skvěle hrajícím 100 Thieves se nedá moc očekávat, že do začátku play-off ztratí mnoho bodů a pokud nepoleví z nastolené trendu, ovládnou první místo. Zatím prohráli jenom dvakrát, a to proti CLG a Immortals.
S přímými soupeři zatím drží neporazitelnost, tu budou chtít zajisté prodloužit i v úvodním zápase pátého týdnu, kde si to rozdají s Team Liquid. Ti mají momentálně mnoho problémů sami se sebou, odstaven byl toplaner Alphari a ač byl oznámen jeho návrat, prozatím se na Riftu nepředstavil. Odstoupit kvůli zdravotním problémům musel Santorin a na pozici kouče rezignoval Jatt. Divoké změny během krátké doby, které mohou zamávat s psychikou hráčů. I když v minulém týdnu vyhráli dvě hry ze tří, tu klíčovou proti TSM nezvládli.

Team Liquid před sebou také nemají rozhodně lehký úkol a jsou ve velmi podobné pozici co Cloud9. Právě tento víkend může rozhodnout o jejich konečném postavením, pokud se jim podaří zvládnout důležitá utkání, udrží se na špici a tím si zajistí lepší postavení do play-off. V něm jde o hodně, protože podívat se na Worlds chce každý. Je to také hlavní cíl 100 Thieves, kteří českým fanouškům dělají radost. Asistent trenéra Freeze si může užívat výborné léto a vyjma náročného zápasu s Team Liquid je čekají FlyQuest a CLG. Podaří se jim prodloužit šnůru na osm vítězství v řadě?

Tento víkend je možná tím nejdůležitějším, co se v LCS odehraje. Výrazně napoví, jakým směrem se bude vyvíjet zbytek sezóny. 100 Thieves a TSM mohou potvrdit výtečnou formu, zatímco Cloud9 a Team Liquid již mnoho prostoru pro chyby nemají.

Co sledovat:

  • Sobota, 3. července, 00:00 – 100 Thieves vs. Team Liquid
  • Neděle, 4. července, 01:00 – Team Liquid vs. Cloud9
  • Pondělí, 5. července, 00:00 – Cloud9 vs. TSM

    Zbývající zápasy 100 Thieves:
  • Neděle, 4. července, 03:00 – FlyQuest vs. 100 Thieves
  • Neděle, 4. července, 23:00 – CLG vs. 100 Thieves
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.