CS:GO

Chystá se klíčový dánský přesun? k0nfig má údajně namířeno do Astralis

Chystá se klíčový dánský přesun? k0nfig má údajně namířeno do Astralis
17. 9. 2021
  |  

Blíží se další z velkých přestupů na světové scéně? Dánská hvězda k0nfig má mít namířeno do Astralis.

Jako první s informací o možném přesunu přišel portál news.jaxon.gg, z jehož článku následně myšlenky rozebíraly také renomované portály jako HLTV.org.

Čtyřiadvacetiletý dánský hráč Kristian "⁠k0nfig⁠" Wienecke aktuálně působí v týmu Complexity. Jeho aktuální kontrakt by podle zdrojů měl končit k 1. lednu 2022, což by měla být i impuls pro jeho přesun pod křídla dánské organizace Astralis. Tu s největší pravděpodobností bude čekat nutná přestavba ve chvíli, kdy není zatím jádro týmu domluveno na prodloužení kontraktů, které právě se závěrem letošního roku končí.
Doposud novou smlouvu podepsal podle všeho pouze gla1ve, v týmu jsou mladíci Lucas "⁠Bubzkji⁠" Andersen a Philip "⁠Lucky⁠" Ewald. Pozadím jdou informace, že nejblíž pokračování spolupráce by mohl být právě Magisk, což by znamenalo, že pozice 5. hráče by dávala v takovou chvíli smysl.

Otázkou ale je, zda Astralis budou chtít jít touto cestou, nebo budou chtít ještě více zapojit mladíky po boku zkušených borců.

k0nfig za sebou má angažmá v týmech jako OpTic, Dignitas nebo North. Další s kroků by logicky tak dával smysl pro organizaci z regionu, kterému zasvětil značnou část své kariéry.

Ve svém současném působišti je aktuálně Dán na lavičce pro zdravotní problémy, které mu neumožňovaly plnohodnotnou přípravu.
 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.