League of Legends

Chovy s Fakerem nemusí na vojnu, Jižní Korea bere na Asian Games zlato

Chovy s Fakerem nemusí na vojnu, Jižní Korea bere na Asian Games zlato
29. 9. 2023
  |  

League of Legends turnaj v rámci v Asii nejpopulárnějšího sportovního eventu Asian Games ovládla reprezentace Jižní Koreje, která si dle papírových předpokladů ve finále poradila s Taipeiem. Bronz bere druhý největší favorit.

Zlato z Asian Games má pro korejské hráče mnohem větší přidanou hodnotu, než jen další titul pro jejich už tak zajímavá kariérní portfolia. Šampioni z této akce totiž mají možnost využít zákonnou výjimku z povinné vojenské služby, která svou délkou významně ohrožuje hráčské kariéry.

Zeus, Kanavi, Chovy, Faker, Ruler a Keria tak místo toho budou moci absolvovat jen speciální třítýdenní kurz a pokračovat v profesionálním hraní. Ve finále totiž bez známky problému přehráli 2:0 Taipei. pro který je druhé místo také významným úspěchem.
Asian Games 2022 Play-off | Zdroj: Leaguepedia
Třetí končí Čína, která v semifinále padla s Koreou 0:2 a bronzem si tak alespoň minimálním způsobem opravila celkový dojem. Souboj o třetí místo s Vietnamem byl ovšem velmi překvapivě vyrovnaný a domácí reprezentanti urvali poslední medailové umístění až ve třetí mapě.

Další Asian Games nás čekají v roce 2026 a můžeme se těšit na nové variace asijských reprezentací, ve kterých obsadí volná místa po dnešních legendách noví supertalenti světového League of Legends.


Zdroj úvodní fotografie: Asian Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč