CS:GO

Champion of Champions Tour: Prizepool přes 75 milionů korun, REPUBLEAGUE bude středoevropský partner

Champion of Champions Tour: Prizepool přes 75 milionů korun, REPUBLEAGUE bude středoevropský partner
6. 5. 2022
  |  

Obří turnaj s více než 3 miliony dolarů v prizepoolu, cyklus turnajů napříč světem a velké vyvrcholení na offline stage. Jak bude vypadat cyklus Champion of Champions Tour - Global CS:GO Tour od předních organizátorů? REPUBLEAGUE se stává středoevropským pořadatelem.

Přední světová datová společně GRID spouští s dalšími partnery napříč světem obří kolos a ekosystém CS:GO turnajů, které nabídnou neuvěřitelný prizepool i možnost týmů šplhat vzhůru od lokálních kvalifikací až po velkou světovou stage.

Nový projekt komentuje také Tom Warburton, COO v společnosti GRID Esports: „Naším posláním je budovat ekosystém profesionálního Counter-Strike na více úrovních a poskytnout tak příležitost začínajícím talentům regionálního sportu, aby se prosadily a zazářily. Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s předními partnery po celém světě. Společným cílem je umožnit udržitelný růst scény a podpořit profesionalizaci našeho odvětví jako celku.“

Prizepool přesahující 3 miliony dolarů bude rozdělen mezi Evropu, Jižní a Severní Ameriku, přičemž v každém regionu je také vybrán partner na pořádání lokálních turnajů spadající pod tento ekosystém. Mezi partnery pak patří i další produkční společnosti zastřešující vysílání, obsah nebo další mediální produkci.
Timeline cyklu Champion of Champions Tour | Zdroj: CCT
Pro středoevropský region uzavřelo CCT spolupráci se společností REPUBLEAGUE, která stojí také za stejnojmennou ligou pro evropské (i česko-slovenské) celky. Dalšími partnery a pořadateli jsou například v západní Evropě Fragster, v jižní Gjirafa a na východě Relog Media. Mezi partnery vysílání a obsahu patří pak Fantasy Expo, Faceit, Eden Media a další.

„Inšpirujeme činmi - dokázali sme, že podpora rastúcich talentov má význam, a máme v úmysle to zopakovať vo veľkom meradle. Som si istá, že tento projekt prispeje k rastu našej regionálnej scény. Tímy budú pravidelne čeliť profesionálnemu prostrediu a štandardom tier 2, ktoré si zamilujú, keď sa k nim dostanú. Taktiež nechceme konkurovať ostatným TOs, ale skôr vytvoriť novú cestu, cestu k profesionálom,“ komentuje nový projekt za REPUBLEAGUE Janka Vorčáková, League Operations Manager.
Formát | Zdroj: CCT

Formát

CCT bude skládat z regionálních turnajů v určených oblastech s vlastními kvalifikačními cykly, které vyústí do Online Series s celkovým prize poolem 1,800,000 dolarů, odkud se je možné kvalifikovat do LAN segmentu CCT. Týmy budou sbírat body během svých zápasů v online a studiových LAN turnajích a nakonec budou bojovat o místo na globálním finále CCT, které se uskuteční začátkem roku 2024.

Samotný organizátor REPUBLEAGUE dodává, že v dalších dnech budou zveřejněny další informace o nových partnerech, komerčních partnerstvích a struktuře samotného turnaje. 

Nyní nezbývá nic jiného, než se jen těšit, co nám organizace takových turnajů nabídne.
Jednotlivé regiony napříč světem | Zdroj: CCT
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.