CS:GO

Challengers Stage: STYKO míří do Legends stage! NEOFRAG se s Paříží loučí

Challengers Stage: STYKO míří do Legends stage! NEOFRAG se s Paříží loučí
10. 5. 2023
  |  

BLAST.tv Major v Paříži dnes pokračoval třetím herním dnem. Hlavní pozornost tuzemských fanoušků byla upřena na počínání týmu Apeks, v jehož barvách o postup bojoval slovenský talent STYKO, a také na organizaci OG, která společně s NEOFRAGem hrála o holé přežití.

Oba dva zástupci CZ/SK scény stále mohli pomýšlet na postup na Legends stage, o dost blíž k tomuto úspěchu měl STYKO společně s dosavadním příjemným překvapením turnaje, týmem Apeks. Díky skvělým výsledkům z úvodního dne pařížského majoru potřebovali hráči vyhrát jen jeden ze tří BO3 zápasů, aby si zajistili postup do další fáze. Včera to proti favorizovanému gigantu G2 nevyšlo, dnes se však ve vyrovnaném zápase postavili proti brazilské organizaci paiN Gaming, sérii ovládli 2-1 a zajistili si tak účast mezi „legendami“. STYKO navíc v obou výherních mapách patřil mezi nejlepší hráče svého týmu.

Tým OG spolu s českým hráčem NEOFRAGem už tak příjemné vyhlídky neměl. Poté co nezvládl včerejší prodloužení proti Ninjas in Pyjamas, představoval dnešní zápas proti GamerLegion souboj o udržení se na turnaji. Soupeři z GamerLegion navíc včera po skvělém výkonu vyřadili tým MOUZ, jehož barvy hájí další slovenský talent frozen, a byli tak do dalších bojů patřičně nabuzeni, což se projevilo i na vývoji celého klání. Obzvláště NEOFRAGovi se, kromě výherní mapy na Mirage, vůbec nedařilo a dvakrát skončil na spodku tabulky svého týmu. Organizace OG se tak s posledním majorem CS:GO loučí, tým GamerLegion stále živí šanci na postup.

Účast na Legends stage dnes také stvrdily věhlasné organizace jako FaZe Clan nebo Ninjas in Pyjamas. Víru v postup neztrácí ani evropský moloch Team Liquid, který po nechvalném začátku chytá druhý dech. Challengers stage bude pokračovat naposledy zítra, kdy se rozhodne o poslední trojici postupujících. 

Program týmů hrající o postup / vypadnutí (BO3):
11:30 – FORZE vs. GL
15:30 – paiN vs. Monte
19:30 – GhG vs. Liquid
Zápasy můžete sledovat na Twitch kanálech BLAST a BLAST Premier.

Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.