CS:GO

Challengers Stage: Frozen na turnaji končí! Legends stage vítá první postupující dvojici

Challengers Stage: Frozen na turnaji končí! Legends stage vítá první postupující dvojici
9. 5. 2023
  |  

BLAST.tv Major v Paříži dnes pokračoval druhým herním dnem. Opět se představili všichni tři česko-slovenští zástupci CS:GO. Tým MOUZ a frozen na turnaji bohužel překvapivě končí, STYKO (Apeks) a NEOFRAG (OG) mají svůj osud zatím stále ve svých rukou.

Druhý herní den znovu pokračoval Swiss systémem, poprvé se představily zápasy postupových a eliminačních propriet, kde se týmy poprvé na turnaji utkaly v Best of 3 hrách. Postup turnajem dál si jako první z Challenger Stage zajistily organizace G2 a ENCE. Právě proti hráčům G2, jedněm z favoritů na celkové vítězství, nastoupil zatím skvěle hrající evropský tým Apeks, jehož barvy hájí slovenský talent STYKO. 

Na první mapě STYKO aspol. dlouho odolávali (hlavně švédský wipař nawwk zastřílel fenomenální mapu a proti m0NESYMu skončil v odstřelovačském souboji 5-1), ale nakonec padli 16-11. Inferno pak už byla pro tým G2 jen formalita a hráči Apeks si tak na postup stále musí počkat. Jsou od něj však opravdu jen kousek.

NEOFRAG a jeho tým OG nastoupili proti Ninjas in Pyjamas v BO1, které mělo určit, který z týmů bude zítra hrát o udržení, a který se bude poroučet pryč. Hráči OG však na švédskou legendární organizaci nakonec nestačili v prodloužení 17-19, přičemž NEOFRAGovi se příliš nedařilo a do zítřka bude chtít nastoupit v jistě lepší formě. 

Nejsmutnější příběh česko-slovenské scény se psal v zápasech o vyřazení z turnaje. Tým MOUZ, který táhne vpřed slovenský talent frozen, nastoupil proti outsiderovi GamerLegion. Spoluhráči frozena však formu nenačasovali úplně nejlépe a prohráli 0-2. Za tým GamerLegion se fantasticky blýskli hráči siuhy a acoR, kteří dříve hájili barvy právě MOUZ a jejich chuť porazit bývalého zaměstnavatele byla jasně zřetelná. 

Challengers Stage pokračuje také zítra 10. 05., do akce se mimo jiné podívá Čech NEOFRAG, který se s týmem OG popere s hráči GamerLegion o udržení na turnaji.

Program týmů hrající o udržení / postup (BO3):
15:30 – Apeks vs. paiN
15:30 - FaZe vs. FORZE
19:30 – Grayhound vs. NIP

Program týmů hrající o udržení / vypadnutí (BO3):
11:30 - Complexity vs. Liquid
11:30 - TheMongolz vs. Monte
15:30 – OG vs. GamerLegion

Zdroj úvodní fotografie: HLTV

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.