CS:GO
ESL Pro League

Cesta SINNERS ESL Pro League: Je potřeba využít zkušenost v budoucnu, být vděční a chválit

Cesta SINNERS ESL Pro League: Je potřeba využít zkušenost v budoucnu, být vděční a chválit
27. 8. 2021
  |  

SINNERS za sebou mají skupinovou fázi ESL Pro League, ve které herně nezklamali, ale výsledkově, až na G2, to zkrátka nevycházelo.

Premiéra na Tier 1 scéně je za námi. SINNERS Esports končí ve skupině ESL Pro League s bilancí 1:4, příjemnými tisíci dolarů na kontě, řadou zkušeností i myšlenek, zda z toho nešlo přece jen něco víc.

První vyhrání z kapsy vyhání

Není to populární názor, ale celý týden se objevuje... Neuškodilo až příliš to, že se SINNERS podařilo zvládnout hned na úvod zápas s favorizovanými G2 Esports? Je to dost možné, ale právě zmíněný favorit vyhořel v každém dalším zápase, kdy s ním i větší a věhlasnější týmy měly o poznání větší problémy než právě SINNERS.

A takovouto výhru, už vám nikdo v kariéře nevezme a ptát se na to, zda G2 prohráli nebo vyhráli s dalšími, už se taky nebude.

Nezklamali, ale (téměř) nepřekvapili

Jednoznačně nemůžeme říct, že by SINNERS zklamali, protože se utkali s týmy vysoké světové kvality a úrovně, které se nachází ještě před nimi v rámci rankingu.

Chybělo tomu něco navíc? Ano. Vysoký nadstandard výkonu, trestání chyb a zároveň vyvarování se jich. Tři věci, které společně tvoří pomyslné tvořily postupové šance, vzorným příkladem budiž OG nebo forZe, kteří i v zápasech se SINNERS nebo G2 trestali chyby soupeřů a sami předváděli vysoce nadstandardní výkony.

Buďme vděční a nechtějme hned všechno

Situace, která byla očekávaná. SINNERS nebyli favoritem skupinové fáze a mezi predikcemi se objevovala informace, že by právě oni měli být někde na hraně postup a nepostupu do play-off.

Když to ale vezmeme s ohledem na všechno, co se v průběhu posledních týdnů a dní stalo, tak SINNERS se poprvé dostali do elitní společnosti Tier 1 týmů a chtít hned play-off je zkrátka příliš. Ano, byla by to pěkná pohádka, ale buďme trpěliví, tuzemská jednička za rok proletěla všechny úrovně ESEA lig až sem. A to se běžně neděje.
SINNERS na ESL Pro League | Zdroj: Facebook @SINNERSesports

Zápasy v EPL jako pozitivní zkušenosti

Souvisí to s namlsáním fanoušků z úvodního duelu. Ano, SINNERS udělali následně chyby, které byly vidět a s největší pravděpodobností ji stály bonusy za výhry, eventuálně i play-off. Toto by ale nemělo přebít informaci o premiéře na turnaji tohoto kalibru, mezi elitou světové scény. Právě konfrontace z oficiálních zápasů proti těmto gigantům dá nejvíc. SINNERS se teď musejí zavřít, analyzovat to, co se nepovedlo a následně se z toho poučit.

Příležitostí bude na podzim spousta, sympatické výkony týmu i jednotlivců získaly pozitivní ohlasy napříč světovou scénou a proto i takto ukázka českého Counter-Striku může pomoci s dalšími pozvánkami na zahraniční turnaje.

Pojďme tedy hráče pochválit na místo hanění na sociálních sítích, které se objevuje. SINNERS se dostali za relativně krátkou dobu tam, kam se to dalším domácím celkům nepovedlo řadu let.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.