Dota 2

Cesta na The International 2023 začíná! Je tady nová DPC liga a potvrzené majory!

Cesta na The International 2023 začíná! Je tady nová DPC liga a potvrzené majory!
8. 1. 2023
  |  

Aegisová liga či Dota Pro Circuit, zkráceně DPC, je každoročně tím nejlepším, čeho se na scéně hry Dota 2 fanoušek může dočkat. Nejinak tomu bude i letos. Tři sezóny, tři major turnaje, to vše zakončené legendárním The International. V neděli 8. ledna se do hry dostanou také čeští a slovenští hráči.

Společnost Valve ve čtvrtek utnula všechny spekulace, které se týkaly míst, kde se budou konat letošní majory. Nutno dodat, že uniklé informace byly vesměs správné, protože americký vývojářský gigant potvrdil, že se můžeme těšit na evropský, indonéský a poprvé v historii také jihoamerický turnaj.

Jako první zamíří Aegisová liga do Peru! Závěr zimní tour se bude konat v hlavním městě Lima. Jedná se o vůbec první major turnaj na jihoamerickém kontinentu, kde v posledním roce zažívá obrovský boom nejen Dota 2. Esportoví fanoušci si jistě vzpomenou na nedávný IEM major ve hře Counter-Strike v brazilském Riu, který nabídl neopakovatelnou atmosféru. Na podobný zážitek se jistě můžeme těšit i v případě Limy.

Jarní část ukončí město, které našince přímo vyzývá k výletu. Pokud se na jaře bude dařit českým a slovenským zástupcům v DPC, mohou se myslím těšit na početnou fanouškovskou základnu. Aegisová liga míří do hlavního města Německa, Berlína! A konec letní tour bude opět ve znamení exotiky, konkrétně Indonésie. Oblíbená destinace co se dovolených týče, ostrov Bali, bude ve znamení poslední šance, jak vyhrát co nejvíce bodů a zajistit si účast na The International.

První divize Dota Pro Circuit se zúčastní celkem čtyři hráči z České republiky a Slovenska. Fanoušci dobře vědí, že slovenský carry hráč skiter si s týmem Tundra Esports naprosto podmanil loňský DPC ročník a fenomenálním výkonem se zapsal do historie, když dokázal vyhrát The International 2022.

Na soupisce tohoto týmu se nezměnila jediná věc a znovu vyráží do bojů západoevropského regionu. Narazí na dva české hráče. Nejprestižnější přestup se povedl midaři BOOMovi, který opustil Gaimin Gladiators a přidal se k dnes již kultovnímu Team Secret. Když si vás na soupisku vybere Puppey, je to pocta vašim schopnostem. Z druhé divize do první ligy postoupil také tým Into The Breach, jehož barvy hájí další český midař, Supream^. Ten si již první divizi okusil s týmem Aliance, nyní ale bude určitě doufat v lepší výsledek.

Západoevropský region znovu patří k těm nejtěžším z celého světa. Do bitvy se pustí týmy Tundra Esports, Team Liquid, OG, Entity, Team Secret, Gaimin Gladiators, Nigma Galaxy a Into the Breach.

Velké změny se děly také za oceánem. Tým Evil Geniuses momentálně nemá soupisku, ta však z velké části našla uplatnění v kanadské organizaci Shopify Rebellion. Arteezy, Abed, Cr1t a Fly pokračují, ruského offlanera Nightfall však nahradilo tuzemským fanouškům velmi známé jméno – SabeRLight-. Momentálně jeden z nejoblíbenějších hráčů pro scény patří k nejtalentovanějším offlanerům a bude zajímavé sledovat, jak se mu povede ve hvězdami nabité soupisce.

V severoamerické první divizi se proti sobě postaví organizace Shopify Rebellion, TSM, B8, Thituh Gaming, ALPHA, Wildcard Gaming, nouns a 5RATFORCESTAFF.
První zápasy obou regionů, kde můžete najít české a slovenské hráče, začínají 9. ledna 2023. Pokračovat budou celý měsíc. Západoevropský region, který je divácky příznivý českým a slovenským fanouškům, začíná v pondělí ve tři hodiny odpoledne, když se do hry dostane skiter s týmem Tundra Esports!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.