Dota 2

Cesta do Rijádu: Skupinová část ESL DreamLeague je u konce, jde se do play-off!

Cesta do Rijádu: Skupinová část ESL DreamLeague je u konce, jde se do play-off!
9. 3. 2024
  |  

Obě dvě skupinové části jsou za námi, z celkem šestnácti zůstala jen čtyřka nejlepších týmů. Bohužel mezi nimi již nefigurují čeští zástupci BOOM a SabeRLight-, obrovskou šanci na celkovou výhru ale má Team Falcons, v jehož barvách ničí své soupeře na pozici carry slovenský talent skiter.

Dvaadvacátá sezona online turnaje DreamLeague je v plném proudu a pod záštitou organizace ESL bojují zúčastněné týmy o cenné EPT body, které vedou na Riyadh Masters 2024. Na prestižní turnaj se kvalifikuje první osmička žebříčku EPT. V době nejasností kolem turnaje The International a zrušení formátu DPC, je ESL Pro Tour tou nejdůležitější herní disciplínou momentální pro scény Dota 2.

Třetí ročník Riyadh Masters sice ještě nezná svůj přesný prize pool, avšak dá se předpokládat, že Saudská esportová organizace minimálně dorovná loňskou odměnu v podobě 15 milionů dolarů.

Probíhající DreamLeague má za sebou dvě skupinové fáze, přičemž v té první se proti sobě týmy postavily ve dvou tabulkách po osmi týmech, kdy první čtyři postoupili do skupiny nejlepších a zbylé týmy na turnaji skončily. Právě tady okusil hořký pocit vyřazení český offlaner ve službách Team Secret, BOOM. Jeho tým nedokázal vyhrát ani jeden zápas a skončil na šestém místě.

Naopak výborně se dařilo dalšímu českému offlanerovi SabeRLightovi-, kterému se dlouhodobě daří v barvách Shopify Rebellion. Postup si zajistil ze druhého místa, stejně jako skiter a zmíněný Team Falcons ve skupině naproti. Výkony obou dvou týmů však se následně nemohly rozejít opačnějším směrem.

Skiter a Team Falcons naprosto zničili skupinu vítězů, když ani jednou v BO3 zápasech nezaváhali, a to proti týmům jako BetBoom, Team Spirit či Gaimin Gladiators. Zvítězit v této konkurenci se skóre 7-0 je skutečně úctihodné. Bohužel SabeRLight- takové štěstí neměl. „Rebelové“ dokázali zvítězit jen ve dvou zápasech, což stačilo na předposlední místo a znamenalo konec na turnaji.

Rovněž ze skupinu vítězů postoupila čtveřice týmů, dva od spodu do semifinále dolní části vyřazovacího pavouka, první dva do horní části. Ve vyřazovací části se proti sobě tedy postaví týmy Team Spirit vs. Xtreme Gaming a Team Falcons vs. BetBoom Team.

Celá vyřazovací část začne 9. března ve tři hodiny odpoledne našeho času právě semifinále dolní části pavouka, sledovat je možné na oficiálních kanálech ESL na streamovací platformě Twitch. Který z týmů si nakonec odnese první cenu 300 000 dolarů a 4200 EPT bodů? Skiter rozhodně patří mezi hlavní favority!
 
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.