Dota 2

Cesta do Rijádu: Skiter a Team Falcons rozdrtili konkurenci a vítězí na DreamLeague 22

Cesta do Rijádu: Skiter a Team Falcons rozdrtili konkurenci a vítězí na DreamLeague 22
12. 3. 2024
  |  

Byla to spanilá jízda, téměř bezchybný výkon. Teprve půl roku starý Dota 2 tým organizace Team Falcons, v jehož řadách na carry pozici vládne slovenský vítěz The International skiter, válcuje soupeře na všechny možné strany. Skiter a jeho spoluhráči v konečném důsledku neprohráli ani jeden zápas a došli si pro první místo.

Krátká, ale o to zábavnější vyřazovací část začala duelem v semifinále dolní části vyřazovacího pavouka. Aktuální držitelé trofeje The Aegis z The International 2023, Team Spirit, se utkali proti hvězdné čínské sestavě v barvách Xtreme Gaming. V nesmírně vyrovnané bitvě (každá z jednotlivých her trvala přes čtyřicet minut) nakonec zvítězila čínská síla, kdy znovu hlavně carry legenda Ame dokázal, proč je jedním z nejlepších na světě – v obou vítězných hrách si připsal pouze jednu smrt a dvacet zabití.

Hráči Team Spirit se tak s turnajem rozloučili na čtvrtém místě, zatím tým Xtreme Gaming čekal ve finále dolní části pavouka na svého soupeře z finále horní části – tam se proti sobě postavily dva výtečné týmy probíhající sezony: Team Falcons a BetBoom Team.

 A že skutečně nepůjde o další jednoduchý zápas pro Team Falcons se ukázalo hned v první hře, kterou BetBoom Team dokázal ukořistit pro sebe za necelých 40 minut. Následoval šlágr celého herního dne, kdy se oba týmy přetahovaly bezmála 63 minut, šťastnější však byli hráči Falcons, kteří následně přejeli i rozhodující hru a postoupili do grand finále.

BetBoom Team tedy poměřil síly s čínskými Xtreme Gaming, jednalo se však o poměrně jednostrannou záležitost a po dvou solidních výkonech si hráči BetBoom znovu objednali měření sil s Team Falcons. A znovu se ukázalo, jak malé rozdíly a skoro až nepatrné chybičky rozhodují o tak velkých hrách.

Celé grand finále skončilo ve 3-0 ve prospěch Team Falcons, každá z her však mířila k hodinové hranici. Jednalo se o skutečně tu nejlepší možnou Dotu, kdy se ve finále přelévalo, kdo má momentálně navrch a hráči museli být na vrcholu svých fyzických i psychických sil. Vítěz však může být jen jeden a skiter a jeho tým si připsali důležitých 4 200 EPT bodů a nezanedbatelných 300 000 dolarů pro šampiony DreamLeague Season 22!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.