Dota 2

Český midař BOOM se připojil k Team Secret!

Český midař BOOM se připojil k Team Secret!
2. 12. 2022
  |  

Jen pár dní poté, co finalistu letošního The International opustil midař Nisha se fanoušci dočkali oznámení náhrady. A k překvapení mnohých jím není nikdo jiný než česká vycházející hvězda Miroslav „BOOM“ Bičan.

Skutečně raketový postup na profesionální scéně. I tak by se dala popsat dosavadní BOOMova kariéra. Teprve dvaadvacetiletý talent se za poslední rok ukázal v zářivém světle. Loni dokázal s týmem Gaimin Gladiators zvítězit v regionálním finále západoevropského DPC regionu, následně se na svém prvním Majoru a prvním LAN eventu vůbec ve Stockholmu umístil na skvělém čtvrtém místě. Tyto skvělé výkony zajistily BOOMovi a jeho týmu také vstupenku na The International 2022, který se konal v Singapuru. Hráči Gaimin Gladiators se umístili na děleném devátém až dvanáctém místě, BOOM však svou sebevědomou předváděnou hrou patřil k highlightům celého turnaje.

Nahradit někoho jako Nisha, tedy hráče který pomáhal utvářet momentální obraz Team Secret, a jednoho z nejlepších midařů na světě, rozhodně nebude jednoduché. Avšak pokud si vás do týmu vybere legendární kapitán Puppey, je třeba věřit v úspěch. Samotný Puppey se k příchodu BOOMa do Team Secret vyjádřil následovně:

„BOOM je velice šikovný midař, který je rok od roku lepší.  Když jsme spolu mluvili, bylo to hrozně příjemné, ale zároveň z něj čišelo sebevědomí. Je mladý, talentovaný a hladový po úspěchu. Bude skvělým přírůstkem pro náš tým.“

Loni Team Secret skončil na The International na třetím místě, letos nestačil ve finále na tým Tundra Esports, jehož barvy hájí slovenský talent skiter. Jednoznačně se jednalo o dva nejlepší týmy turnaje a není příliš důvodů pochybovat o tom, že by se situace v DPC sezoně 2022-23 měla jakkoliv měnit. Kdo ví, možná se nám na té nejvyšší scéně rodí i první sousedská rivalita.

Za celý web Sazka Esport BOOMovi gratulujeme a držíme palce!

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @Teamsecret

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.