League of Legends

Český kouč míří do francozské LFL! Krakeer bude trénovat bývalé hráče LEC i LCS.

Český kouč míří do francozské LFL! Krakeer bude trénovat bývalé hráče LEC i LCS.
31. 5. 2022
  |  

David “Krakeer” Bruk zažívá turbulentní období. Dva měsíce poté, co oficiálně opustil domácí tým eSuba totiž zakotví v aktuálně nejlepší soutěži ERL. Coby asistent trenéra povede Mirage Elyandra, kde si vyzkouší práci i s hráči se zkušenostmi z nejvyšší úrovně.

Český trenér měl na domácí scéně skvělou pověst, jak mezi fanoušky, tak mezi hráči. V komunitních žebříčcích pravidelně obsazoval přední pozice a bylo proto velkým překvapením, že se i na popud hráčů nakonec poroučel z pozice hlavního trenéra eSuby. Ačkoliv by si určitě našel angažmá v řadě domácích týmů, nakonec ho čeká prestižní evropská štace.

Ve francouzském celku Mirage Elyandra, který se do ligy probojoval teprve na konci roku 2021, bude Krakeer pomocnou rukou bývalého junglera Kireie. Nováček v trenérské roli si během hráčské kariéry prošel týmy jako Dignitas, Misfits nebo Schalke 04. K týmu se francouzská hvězda přidala ve stejné chvíli jako Krakeer, takže 9. celek jarního splitu LFL bude mít zbrusu nový trenérský tým.

Změny byly nutné, protože se sestavou, jaká reprezentuje Mirage Elyandra, bylo deváté místo velkým zklamáním, ačkoliv účast v playoff rozhodně nebyla daleko. V týmu se Krakeer potká se švédským veteránem Mementem, který má za sebou rovněž skvělá angažmá i na úrovni LEC, konkrétně v týmech ROCCAT, Schalke 04 nebo Giants Gaming. 
Na botlane mnohé překvapil příchod Kanaďana Cody Suna, který se může pyšnit medalemi ze severoamerické LCS, které získal během působení v Immortals a 100Thieves. V sestavě dále figuruje mladičký korejský midlaner RangJun, který začal kariéru v korejských akademiích DRX a DWG KIA. Soupisku pak uzavírají mladý francouzský toplaner Badlulu a zkušený polský support Raxxo. 

Sestava Mirage Elyandra:

  • Lucas "Badlulu" Piochaud (Top)
  • Jonas "Memento" Elmarghichi (Jungle)
  • Kim "RangJun" Sang-jun (Mid)
  • Liyu "Cody Sun" Sun (AD Carry)
  • Oskar "Raxxo" Bazydło (Support)

  • Thomas "Kirei" Yuen (Hlavní trenér)
  • David "Krakeer" Bruk (Asistent trenéra)

LFL v poslední době jednoznačně kraluje evropským regionálním ligám, o čemž svědčí i poslední European Masters, kde se hned tři francouzské celky probojovaly až do semifinále. Vzhledem ke sledovanosti a infrastruktuře tedy do Francie míří ti nejtalentovanější i nejzkušenější hráči s vidinou budoucího přestupu do LEC.
Zdroj: Twitter / Mirage Elyandra
Krakeerova cesta do LFL je skvělým příkladem pro všechny domácí trenéry. Sám Krakeer se navíc tímto angažmá přibližuje úrovni, na které aktuálně působí Aleš a Tomáš Kněžínkovi ze severoamerických týmů 100Thieves a Immortals. Francouzská nejvyšší soutěž startuje už ve středu 1. června a kromě Mirage Elyandra se rozhodně vyplatí sledovat i slovenské zástupce Kamiliuse (GameWard) a Kia (SOLARY).

Zdroj úvodní fotografie: eSuba

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka