Dota 2

Český Dota 2 hráč SabeRLighT- mění dres. Tým Undying přechází pod TSM FTX

Český Dota 2 hráč SabeRLighT- mění dres. Tým Undying přechází pod TSM FTX
26. 1. 2022
  |  

Nezávislá soupiska hráčů, která si říkala tým Undying a bojovala o věhlas v severoamerickém DPC regionu, se konečně dočkala. Necelý půl rok poté, co se tým Undying probojoval na The International 10, si jej pod sebe vzala americká organizace Team SoloMid FTX.

V srpnu loňského roku jsme vám přinesli detailní zpověď kapitána tehdejšího týmu Undying, MoonMeandera, který se dlouze a intimně rozpovídal o bolestech severoamerické esportové scény. Tým v té době neměl žádného sponzora a před svým největším úspěchem, účastí na The International 10, si nemohl dovolit ani bootcamp. Hráči spolu před TI10 nikdy nehráli v jedné místnosti. Leč byl tým součástí NA regionu, tak Timado hrál ze svého doma v Peru v Jižní Americe a SabeRLight- se samozřejmě připojoval z České republiky.
Nepotřebujeme šéfkuchaře, nepotřebujeme maséra, nepotřebujeme letenky do první třídy, chceme jen bootcamp. My jsme Team Undying a naše moto zní Shinzo Sasageyo* a naše dlouhá cesta ještě není u konce.
MoonMeander
*Shinzo Sasageyo v překladu „dej tomu své srdce“

Snažení týmu Undying a „dání svého srdce“ hře Dota 2 konečně přinesla úspěch. Po skvělém druhém místě v severoamerické Dota Pro Circuit části, kde se umístili i nad tamními giganty Evil Geniuses, přichází odměna, uznání a pro hráče hlavně zasloužená jistota: TSM.FTX.

Tato profesionální severoamerické esportová organizace existuje od roku 2009 a prsty má všech možných esportech, od Apex Legends, přes Valorant až po Hearthstone. Tuzemským fanouškům bude možná nejznámější z Counter-Strike: Global Offensive, když měla v Dánsku soupisku hráčů, ze které se později stal legendární fenomén jménem Astralis. A teď má i svou první vlastní soupisku ve hře Dota 2.



Zakladatel TSM.FTX, Andy "Reginald" Dinh, patří mezi nejznámější, nejoblíbenější a zároveň nejkontroverznější esportové postavy. Vždy se snažil držet severoamerickou esportovou scénu při životě a nebál se dávat příležitost i méně věhlasným hráčům.

A malý český vtípek? SabeRLight- v listopadu 2021 na svůj oficiální Twitterový účet napsal, že „když dosáhne top 10 rank v evropském regionu, mohla by je už konečně nějaká organizace sponzorovat?“ Včera na stejném účtu prohlásil, že se mu to povedlo - www.dota2.com. A dnes přišlo oznámení o nástup pod TSM FTX. Náhoda?

Soupiska týmu Undying, která se skládá z hráčů MoonMeander, Timado, SabeRLight-, Bryle a Dubu, patří momentálně k nejlépe hrajícím týmům světa. Tento krok by měl jejich snažení výrazně podpořit a v roce 2022 se tak na tento tým můžeme těšit v plné parádě. A možná se dočkají i toho šéfkuchaře…

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.