CS:GO

Česko zná soupeře ve skupině letošního IESF World Esports Championship. A kdo nás bude reprezentovat?

Česko zná soupeře ve skupině letošního IESF World Esports Championship. A kdo nás bude reprezentovat?
12. 8. 2023
  |  

Pořadatel IESF World Esports Championship 2023 ve hrách CS:GO, Dota 2 nebo Mobile Legends zveřejnil rozpis základních skupin jednotlivých turnajů. Zároveň už je také jasné, kdo bude reprezentovat tuzemský CS:GO výběr.

Už na přelomu srpna a září 2023 proběhne ve druhém největším rumunském městě Jasy vrchol cyklu kvalifikací v hlavní turnaj IESF World Esports Championship 2023, kde bude korunován nový mistr světa ve hře CS:GO a dalších herních titul. V zmíněným FPS titulu se navíc bude bojovat o celkový prizepool $100,000.

Hlavní pořadatel IESF také na sociálních sítích zveřejnil na sociálních sítích rozpis jednotlivých skupin velkého turnaje reprezentací. Výběry jsou rozděleny do 4 skupiny (A-D) po 6 účastnících, přičemž hned trojice by se měla podívat do play-off. Oficiální formát by se ještě měl definitivně zveřejnit. Rozdělení skupin je však konečné.
Rozpis skupinové fáze IESFT World Championship 2023 ve hře CS:GO | Zdroj: Twitter @iesft_official
Český reprezentační výběr poletí do Rumunska reprezentovat už na 26. srpna, kdy turnaj odstartuje. Ve skupině "D" bude na Česko čekat výběr USA, který by měly reprezentovat zejména hráči celku Detonate, také reprezentace Srbska s bývalími hráči organizace iNation, také loňský vítěz šampionátu, celek Severní Makedonie, Alžírsko a Indonésie

Zároveň se na oficiálním webu šampionátu se objevila také sestava tuzemské CS:GO reprezentace, kterou by měli reprezentovat hráči SINNERS Esports Max "SHOCK" Kvapil a Jindřich "ZEDKO" Chyba, bývalí spoluhráči z ENTERPRISE Josef "MoriiSko" Maurenc a Martin "PECHYN" Pechoušek. Lineup by měl uzavřít na pozici AWP Dominik "Blogg1s" Janita.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.