CS:GO

Výběr Chorvatska přejel Českou reprezentaci 16:3 a zmařil naději na obhajobu

Výběr Chorvatska přejel Českou reprezentaci 16:3 a zmařil naději na obhajobu
23. 8. 2021
  |  

Českou prezentaci čekají dva zápasy v základní skupině European Nations Cupu. Níže v článku sledujeme průběh obou BO1 zápasů.

Bohužel bez hráčů SINNERS, kteří se připravují na pokračování skupiny v ESL Pro League a také Entropiq Prague, kteří se kvůli plnému harmonogramu dle oficiálních informací vzdali možnosti reprezentace, přesto Česko může pomýšlet opět hodně vysoko.

Česká republika 1:0 Srbsko

Mapa: Inferno 16:10 (9:6)

Česko nastoupilo v sestavě se čtveřicí hráčů Dynamo Eclot (FiDA, Boby, Valencio a nbqq) a AWP hráčem eSuby, Dominikem "Blogg1s" Janitou. Vstup se v několika úvodních kolech vydařil na jedničku a Česká reprezentace se dostala do vedení, které ale vzápětí dokázali Srbové zvrátit. Přesto se tuzemští zástupci zásluhou Bobyho a Valencia, kteří předváděli velmi dobré výkony, dostali do vedení 9:6 v polovině mapy Inferno. Podobný vývoj měla také druhá polovina, ve které Češi dominovali a po výsledku 16:10 brali první vítězství do tabulky.

Česká republika 0:1 Chorvatsko

Mapa: Mirage 3:16 (3:12)

Také do druhého zápasu Česko naskočilo ve stejné sestavě. Tentokrát to však byl úplně jiný zápas. Čeští zástupci se nedokázali chytit za CT stranu na tempo, které nastolili zástupci Chorvatska. Chyby a nešťastné situace, doplněné o velmi dobrý výkon soupeře ze středozemí, určily stav první poloviny jasně (3:12). V té druhé už působil domácí výběr odevzdaným dojmem, který podtrhl celký počet získaných kol za mapu Mirage. Bohužel vítězství velkým rozdílem znamená, že se výběr Česka do semifinále turnaje nepodívá.

Zdroj úvodní fotografie: Twitch PLAYzonecz
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.