CS:GO

Česko-slovenský souboj pro NEOFRAGa! OG přetlačili ve vyrovnaném zápase MOUZ

Česko-slovenský souboj pro NEOFRAGa! OG přetlačili ve vyrovnaném zápase MOUZ
5. 2. 2023
  |  

Velmi očekávaný souboj mezi OG a MOUZ přinesl nesmírně vyrovnaný souboj, který muselo rozhodnout až druhé prodloužení třetí mapy. Šťastnější odešel nakonec Adam "NEOFRAG" Zouhar, jehož OG přetlačili MOUZ Davida "frozen" Čerňanského 2:1.

OG vs. MOUZ

Výsledek - 2:1
  • de_inferno | 9:16 (6:9)
  • de_overpass | 16:13 (7:8)
  • de_mirage | 22:19 (6:9)

Úvodní mapu celé série si vybrali hráči OG, kteří si zvolili inferno. Na svém picku dokázali za T stranu vyhrát úvodní pistol round a i následná dvě kola. Od té chvíle však začali na mapě dominovat jejich soupeři, kteří si postupně došli až pro přesvědčivé vítězství 9:16 a vedení v sérii 0-1.

Na overpassu začal o poznání lépe tým Davida "frozen" Čerňanského, který si připsal úvodních 5 kol a s OG to i vzhledem prohrané první mapě nevypadalo nejlépe. NEOFRAG a spol. se z toho však dokázali rychle oklepat a ještě do konce první poloviny dotáhnout svého soupeře na rozdíl jediného bodu. I po změně stran začali lépe hráči MOUZ, kteří se dostali až k vedení 9:12. Od té chvíle však začali úřadovat OG, kteří mapu otočili a výhrou 16:13 srovnali sérii na 1-1. Jednou ze stěžejních postav overpassu se stal právě Adam Zouhar, který si připsal celkem 9 open killů.

Tu nejlepší diváckou podívanou si účastníci utkání nechali až na decider, který se odehrál na mapě mirage. MOUZ naskočili do decideru lépe a rychle vedli 2:8 za T stranu. OG dokázali nepříznivý vývoj v první polovině alespoň korigovat a změna stran tak přišla za stavu 6:9. Většinu druhé poloviny si MOUZ drželi náskok, ač se OG dařilo dotahovat a dostat se až na stav 14:15. V posledním kole, kdy tým NEOFRAGa neměl zrovna nejlepší nákup, vytáhl ruský sniper Abdul "degster" Gasanov 1v2 clutch za pomoci tec-9 a poslal mirage do prodloužení. 

 


V prvním prodloužení si oba týmy připsali shodně tři kola za CT stranu a zápas tak putoval i do prodloužení druhého. V něm se za stavu 20:19 zaskvěl opět skvělým 1v3 clutchem degster, který zařídil pro svůj tým první match point. OG ho následně dokázali proměnit a celou sérii vyhrát 2-1.

 


OG tak postupují do druhého kola upper bracketu skupiny B, v němž narazí na vítěze nedělního utkání mezi Heroic a Complexity. MOUZ se budou muset do play-off prokousat skrze lower bracket, kde jejich prvním soupeřem bude poražený z výše zmíněné dvojice.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter HLTVorg

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.