CS:GO

Česko-slovenský neúspěch v boji o BLAST Showdown. Do uzavřené kvalifikace nedošel jediný zástupce

Česko-slovenský neúspěch v boji o BLAST Showdown. Do uzavřené kvalifikace nedošel jediný zástupce
26. 2. 2023
  |  

Během posledních dní se několik česko-slovenských týmů pokusilo přes otevřené kvalifikace dostat do turnaje s názvem RES Eastern European Masters: Spring 2023, z něhož vede cesta na samotný BLAST Premier: Spring Showdown 2023.

Struktura turnajů BLAST Premier je i v letošním roce relativně uzavřena pro běžné celky, které nejsou s organizátorem spojeny partnerstvím. Jedna z mála možností je tak kvalifikace do BLAST Premier: Spring Showdown. Do turnaje se dá dostat pomocí otevřených a následně uzavřených cyklů kvalifikací.

Několik česko-slovenských celků si tak zahrálo kvalifikace na turnaj RES Eastern European Masters: Spring 2023, což je právě turnaj pro náš region, jehož vítěz se kvalifikuje přímo na tier 1 turnaj. 

Otevřených kvalifikací se účastnily z česko-slovenské scény mj. celky jako Sampi, ENTERPRISE nebo Andromeda. Příliš úspěchů však ani jedna ze dvou kvalifikací nepřinesla. Nejdále došli hráči Sampi, kteří ve 2. kvalifikaci skončili v předposledním zápase a dvě výhry je tak dělily od postupu.
Aktuálními účastníky turnaje RES Eastern European Masters: Spring 2023 jsou Aurora Gaming, Bad News Eagles, Cloud9 a Eternal Fire (všichni pozvaní), z kvalifikací postoupily týmy ex-Rapid Ninjas a Monte. Poslední dva sloty obsadí celky z balkánské RES Season 4. 

Zajímavostí je, že se tohoto typu turnaje, tedy finálové closed kvalifikace před BLAST Premier: Showdown, účastnili také v několika případech hráči SINNERS, kteří si postup zasloužili díky vítězství na turnajích od PLAYzone. Ve většině případů došli následně až do finále, ale zde nestačili na balkánské nebo turecké soupeře. 

Účastníci BLAST Premier: Spring Showdown 2023:

  • BIG
  • OG Esports
  • Ninjas in Pyjamas
  • TBD

  • Vítěz: RES West EU Masters 
  • Vítěz: RES East EU Masters 
  • Vítěz: Pelaajat Nordic Masters 
  • Vítěz: 5E Arena Asia Cup

Postupně se plní sestava týmů, které se budou letošního turnaje BLAST Premier: Spring Showdown 2023 účastnit. Mezi nimi najdeme i například českého hráče NEOFRAGa za tým OG Esports. 8 celků bude bojovat o jediný slot na BLAST Premier: Spring Final 2023. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.