CS:GO

Česko-slovenské duo CS:GO hráček podepsalo v ruské organizaci Spirit. Trenérem je Nevar

Česko-slovenské duo CS:GO hráček podepsalo v ruské organizaci Spirit. Trenérem je Nevar
19. 3. 2023
  |  

Mix hráček s názvem MVP, který se kvalifikoval také do ESL Impact League Season 3: European Division, našel nový domov. Hráčky podepsaly pod ruskou organizací Spirit.

Česká hráčka Justina "Tynka" Ducká a Slovenka Lea "xia" Vagová společně s dalšími spoluhráčkami podepsaly angažmá v Bělehradě. Novým domovem mixu, který vystupoval pod názvem MVP, je ruská organizace Team Spirit, která právě v hlavním městě Srbska sídlí a má zde headquarters.

"Každý, kdo sleduje naši organizaci delší dobu, ví, že myšlenku ženské soupisky CS:GO pěstujeme už roky. Často jsme ji však odkládali kvůli okolnostem, které jsme nemohli ovlivnit. Ženský esport je oblast, která se rozvíjí tak rychle, že už nemůže déle čekat. Po dlouhém sledování této sféry a zvažování mnoha týmů jsme se nakonec rozhodli, že právě tato sestava v současné době podává výkony na dobré úrovni a může se stát součástí týmu Team Spirit," uvedl ve vyjádření Nikita "Cheshir" Chukalin, generální ředitel týmu Team Spirit.
Základním předpokladem spolupráce byla také úspěšná kvalifikace hráček s týmem MVP do evropské soutěže ESL Impact League Season 3: European Division, kde však po dvou úvodních porážkách (s Nigma Galaxy a Astralis Female) musí hráčky zabrat. Dost možná právě zázemí světové organizace pomůže v lepším tréninku a vzestupu. Další zápas je v plánu na 23. března, soupeřkami budou hráčky BIG EQUIPA.

Pomoci k tomu může také zkušený ruský trenér Alexej "Nevar" Voronov, který v minulosti vedl také tým ENTERPRISE a spekulovalo se o další spolupráci s dalšími jednotlivci i organizacemi na domácí scéně. Sám Nevar se v prohlášení po příchodu nechal slyšet o tom, že je první sezona spíše zkušební, cílem je vývoj hráček do budoucna: "Naše první sezona je spíše zkušební. Budeme na sobě pracovat, poznávat se a rozvíjet své nejlepší vlastnosti."

Sestava Team Spirit Female:

  • Justina "Tynka" Ducká
  • Jammie "Jammie" Alagozova
  • Lea "xia" Vagová
  • Svetlana "suns1de" Mevlid
  • Mirte "Moraltis" Horemans

  • Alexey "Nevar" Voronov - trenér

Zdroj úvodní fotografie: @Spirit

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.