League of Legends

České trápení v play-off LEC, pro GIANTX končí split

České trápení v play-off LEC, pro GIANTX končí split
2. 4. 2024
  |  

Další kolo LEC play-off je za námi. Na slibný start českých hráčů se nepovedlo navázat. Dobrou formu naopak opět chytlo G2.

Semifinále mezi Fnatic a Vitality v horním bracketu? Sen se rozpadnul. A co hůře, ani jednomu týmu se nepodařilo postoupit a padá tak do nižšího bracketu. Carzzy přitom měl sérii s BDS dobře rozjetou, ale soupeřům se povedlo reverse sweepnout stav a podruhé za sebou tak postoupit do semifinále. 

Él Classico mezi Fnatic a G2 mělo celkem jasnější průběh. Ačkoliv nejlepší evropský tým na jaře zatím trošku tápal, do důležitého souboje vkročil správnou nohou. Celek vedený českým koučem Nightsharem přitom vypadal jako možná nejlepší roster během splitu, ale G2 jim nakonec standardně ukázalo, kdo je doma králem.

V semifinále horního bracketu se tak znovu utkají stejné týmy jako v zimním splitu. Tehdy G2 zvítězilo a dokráčelo si pro svůj další titul. Vyzyvatelem byla parta MAD Lions KOI, která šla proti všem prognózám. A svůj run mohou zopakovat, jelikož vyřadili Patrika s Jackiesem v posledním play-off tohoto týdne. Po výhře 2:1 ukončili předčasně split oběma Čechům.

Posledním postupujícím jsou Heretics. Kolem nich bylo rušno zejména kolem Perkze, ale náhrada Zwyroo zatím hraje celkem solidně a ve svém prvním play-off zápase slaví postup. V dalším kole ho čekají Fnatic, opět v sérii o vše. Vítěz této série se utká s tím lepším z dvojice Vitality - MAD Lions KOI, kde půjde o možnost vyzvat někoho z horního bracketu, tedy G2 či BDS.

Týmy nyní mají krátké volno a play-off rozehrajou opět v sobotu, tentokrát už v BO5 duelech. Začínáme spodním bracketem, který můžete sledovat na Twitch kanálech LEC či Hitpoint. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.