League of Legends

České organizace znají soupeře na EUM, Entropiq změří síly s Barcou

České organizace znají soupeře na EUM, Entropiq změří síly s Barcou
1. 4. 2022
  |  

“Mini Worlds” pro Evropské regionální ligy se blíží. Nejprve však některé týmy musí projít play-in fází, ve které nastoupí také české organizace eSuba a Entropiq.

Nabitý měsíc plný League of Legends akce je před námi. Již 4. dubna totiž startuje Amazon EU Masters, obdoba hlavního mezinárodního turnaje Worlds pro týmy z Evropských regionálních lig. Nejlepší zástupci ze Španělska, Francie či také Česka zabojují o věčnou slávu a také tučný prizepool, pro vítěze je připraveno 40.000 Euro.

Díky restrukturalizaci evropských soutěží je nyní přehlednější, kdo a kdy na EU Masters postoupil. Zůstává však zachovaný formát z loňska, čili celkově 16 týmů, přičemž čtyři z nich musí projít play-in fází. Právě do ní byly nalosovány i dva nejlepší české týmy z Hitpoint Masters, tedy šampion Entropiq a stříbrná eSuba. 

Jelikož domácí soutěž patří mezi neakreditované ligy, nemají týmy stále jistotu účasti ve skupinách. Pokud se chtějí představit mezi nejlepšími, musí projít právě tímto předkvalifikačním kolem, které je běžné například už i na Worlds. Organizace nečeká nic jednoduchého, protože také v play-in fázi jsou také “ti nejhorší” z velkých lig typu LFL či LVP.

Právě na trojku ze Španělska, Barcu eSports, narazí Entropiq. Souboj je sám o sobě zajímavý, ale dostává  ještě speciální náboj díky Dreedymu. Český toplaner narazí na možná historicky nejsilnější domácí organizaci, navíc bitvy na topu svede s Robocopem, kterého dobře zná z loňského ročníku LVP. Dalšími týmy ve skupině A jsou Macko Esports (Itálie) a WLGaming Esports (Řecko).

eSuba se sice vyhla silné dvojce, ale narazí na Bifrost, vicemistra NLC, což je soutěž propojující Velkou Británii a Skandinávii. Dalším týmem v cestě jsou Unicorns of Love Sexy Edition, třetí nejlepší tým z Německa. Jinými slovy řečeno, dva týmy z akreditovaných lig, což bude velká zkouška pro českou organizaci. Skupinu B uzavírají Valiance z Chorvatska.

V play-inu se představí také Rekkles, což je bezesporu historicky nejslavnější hráč, který se v této fázi EU Masters objeví. Karmine Corp zatím neprožívají dobrý split, na domácí scéně nedošli ani do finále, ale jaro mohou zachránit právě úspěchem na “mini Worlds”. Soupeři jim budou EGN Esports (Portugalsko), mCon (Nizozemsko) a ZeroTenacity (Polsko).

Jaký je formát skupin?

Celkově se kvalifikace do skupin zúčastní 16 týmů, které jsou rozlosovány do 4 skupin. Každý hraje s každým dvakrát, cílem je skončit alespoň do druhého místa. Tyto týmy poté čeká ještě poslední BO5 kvalifikační série napříč skupinami (A vs. B, C vs. D), vítězové postupují do skupin. Je tedy možné, že Entropiq v rozhodujícím utkání narazí na eSubu.

Kdy se hraje?

Play-in fáze je rychlá a trvá pouze tři dny. Skupiny se odehrají 4. a 5. dubna, poté týmy mají jeden den volno a sedmého jsou na programu BO5 série. 

Kde sledovat?

Zápasy lze sledovat na Twitch kanále EU Masters, pro český komentář lze naladit Hitpoint.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.