CS:GO

Česká reprezentace postupuje na IESF World Esports Championship 2023. Jak jsou na tom Slováci?

Česká reprezentace postupuje na IESF World Esports Championship 2023. Jak jsou na tom Slováci?
4. 6. 2023
  |  

Česká CS:GO reprezentace si sobotním vítězstvím nad německým výběrem (BIG Academy) zajistila slot na letošním mistrovství světa IESF World Esports Championship 2023, které se odehraje v Rumunsku. Jak jsou na tom Slováci?

Výběru českých CS:GO hráčů hrajících pod reprezentační vlajkou a Českou asociací esportu se podařilo díky vítězstvím nad Německem, za které nastupuje tým BIG Academy, zajistit si slot na IESF World Esports Championship 2023. Ve finále západoevropské kvalifikace měl navíc tým vyzvat v neděli během podvečera výběr Belgie. O výsledku budeme informovat.

Právě reprezentace Belgie dokázala zvládnout semifinále se Slovenskem, které provázely netypické okolnosti. "S Belgickom v semifinále prehrávame 0:2. Bohužiaľ, prvú mapu sme prehrali kontumačne. Vyskytla sa situácia, ktorú žiaden z našich hráčov dnes nemohol predpovedať, čo mrzí nielen nás, ale aj hráčov, ktorí do toho dali maximum," uvedla Slovenská asociácia elektronických športov na sociálních sítích.

Bohužel ani dnes Slovensku nepřála karta. Vzhledem k problémům s harmonogramem se nemohla za národní tým postavit čtveřice hráčů Sampi, kteří ve stejném čase hráli svůj zápas. Na rychlo složený mix reprezentantů na německý výběr nestačil, po těsném zápase padl 14:16 a 16:19 a jeho cesta kvalifikací skončila neúspěchem.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.