CS:GO

Česká i Slovenská reprezentace jsou v semifinále kvalifikace. Postoupí na mistrovství světa?

Česká i Slovenská reprezentace jsou v semifinále kvalifikace. Postoupí na mistrovství světa?
3. 6. 2023
  |  

Reprezentace Česka i Slovenska v CS:GO jsou velmi blízko postupu na IESF World Esports Championship 2023, v rámci Western Europe Qualifier se totiž obě dostaly až do semifinále, přičemž do Rumunska na šampionát postupuje nejlepší trojice.

Po vzájemném zápase Slovenska s Českem se našemu reprezentačnímu výběru zkomplikovala cesta za postupem. Tým však zvládl následně duel s Lucemburskem, které si nechalo zkontumovat duel se Slovenskem, díky čemuž bylo jasné, že se do vyřazovacích bojů podívají právě reprezentace Česka a Slovenska.

Český výběr se v prvním kole utkal s Irskem, které dokázal porazit v poměru 2:1. Slovensko zase zdolalo sousední Rakousko rychlým výsledkem 2:0 a dnes vyzve výběr Belgie v boji o finále. Na Českou reprezentaci čekají hráči z Německa, kteří jsou tvořeni týmem BIG Academy. 

Ani jednu reprezentaci tak nečeká jednoduchý zápas, přičemž podle portálu Liquipedia by si slot na IESF World Esports Championship 2023 měla zajistit trojice týmů.

Přímý přenos semifinálových zápasů by měl být dostupný na oficiálním Twitch kanále IESF_CSGO, Slovenská prezentace pak pořádá vlastní vysílání na Twitch kanále yzonesk.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.