League of Legends

Češi v ERL: Random i Sajator končí v LVP, Savero dále bojuje v Polsku

Češi v ERL: Random i Sajator končí v LVP, Savero dále bojuje v Polsku
16. 3. 2023
  |  

Tier 2 evropské soutěže přešly do vyřazovací fáze. Ve Španělsku a Polsku bojují také čeští zástupci, dva ze tří bohužel čekal exit ihned v prvním kole.

Ani jeden z domácích hráčů na jaře ve Španělsku neuspěje. Kvůli brzkému konci v play-off je navíc neuvidíme ani v akci na rozšířeném EMEA Masters. Midlaneři Sajator a Random neuspěli hned v prvním kole a split pro ně skončil.

BISONS se nepovedlo zvrátit tragickou druhou polovinu sezóny, ve které vyhráli pouze dvakrát. Zázrak v krátké pauze nepřišel a Fnatic TQ je porazili nejrychlejším možným způsobem 3:0, to se navíc museli obejít bez hráčů jako Advienne a Oscarinin, kteří byli povýšení do hlavního týmu.

Randomův tým sice zkoušel tradičně překvapit picky jako Ezreal mid či se Seraphine, ale k úspěchu to nevedlo. Akademie Fnatic si připsala jasné vítězství a postoupila dále, kde je čekají Movistar Riders. Ti za sebou zase nechali Barcelonu, úvodní play-off Sajatora také končí ihned zkraje.

Bývalý hráč eSuby si s Barcou připsal alespoň jednu výhru, do série vstoupili vítězně, ale na konci se díky výsledku 1:3 radovali soupeři.

Jarní split v LVP pro české hráče nedopadl vůbec dobře. Dreedy skončil na posledním místě základní části a ani jeden z midlanerů neudělal deep-run v play-off, což v minulosti bývalo zvykem. Klukům nezbývá nic jiného než se z proher oklepat a do letního splitu vstoupit lépe.

V Polsku se slaví

Radost může udělat alespoň Savero, který úvodní kolo zvládl náramně a se svým týmem Orbit Anonymo postoupil hladce po výhře 3:0. Illuminar Gaming nedali ani šanci, což znamená, že si nyní zahrají s celkem Alior Bank Team o postup do top čtyřky.

Pokud Savero a spol. vyhrají znovu, budou už jedinou sérii od postupu do EMEA Masters, což je jedním z cílů organizace. V dalším kole na ně teoreticky čeká horší z dvojice Zero Tenacity a Grypciocraft.

Orbit Anonymo svůj zápas odehrají ve středu 22. března od 17:00.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.