Dota 2

Češi v DPC Winter 2021 pokračují v krasojízdě, první tým západoevropského regionu si zajistil Major

Češi v DPC Winter 2021 pokračují v krasojízdě, první tým západoevropského regionu si zajistil Major
9. 1. 2022
  |  

Leč stále přesně nevíme, kde a pod jakou organizací nás čeká první Dota 2 Major roku 2022, který má proběhnout v druhé polovině února, minimálně dva čeští hráči mají momentálně velkou naději, že se na něj podívají.

Pravděpodobně největším překvapením západoevropského (WEU) Dota Pro Circuit regionu, je Team Tickles. Tým, který vznikl po konci The International 10, si část přenesl z dnes již zaniklé organizace Vikings.gg – konkrétně českého hráče BOOM a Nizozemce Seleriho – a stejnou organizaci nahradil právě v WEU DPC regionu. V týmu na poli kouče zůstal také ImmortalFaith, jehož vědomosti a nápady mohou řadoví Dota 2 hráči pocítit sami při hraní: ImmortalFaith se totiž podílí na vytváření Dota 2 herních příruček a návodů, přičemž tento rok pomáhal samotnému Valve s integrací zbrusu nového tutoriálu pro začínající hráče.

Team Tickles prozatím sedí na druhém místě tabulky poté, co si v sobotním zápase proti OG dokázal zajistit nesmírně cenné vítězství. Oba dva týmy proti sobě nastoupily s dosavadním skóre 3-1 a prohrály pouze proti vedoucímu družstvu WEU regionu, Team Liquid. Team Tickles dokázal zvítězit 2:1 a český midař BOOM si ve všech třech hrách počínal fantasticky a to i přes ne vždy příznivou laning fázi. Ve všech třech případech hrál hrdinu Queen of Pain a vždy skončil s kladným skóre. Dohromady jeho K/D skončilo na čísle 26/8. Neporažený Team Liquid si na vrcholu tabulky již zajistil účast na nadcházejícím Majoru, týmu Tickles bude stačit ještě pár vítězství a doprovodí jej. Kouč ImmortalFaith nezapomněl počínání svých svěřenců opatrně pochválit na svém oficiálním Twitter účtu:
Zatím máme v DPC skóre 4-1. Výsledky jsou dobré, ale stále máme, co zlepšovat.
Velmi slušně se vede také Tundra Esports, kde na carry pozici krájí soupeře slovenský talent Skiter. V sobotu si jeho tým dokázal poradit 2:0 proti Coolguys. Hotovo bylo za necelý 80 minut a Skiter si dohromady připsal 33 zabití, zatímco soupeř ho dokázal poslat „na lavičku“ pouze třikrát. Tým Tundra je aktuálně na čtvrtém místě, které stále zajišťuje Wild Cardu pozvánku na Major. Velmi špatně si naopak vedou týmy Nigma Galaxy, hvězdnými jmény našlapaný Team Secret a pro českého fanouška bohužel také tým Alliance. Druhý z českých midařů v DPC WEU 2021, Supream^, zažívá úplně opačný příběh než BOOM. Tým Alliance dokázal zvítězit pouze jednou a sen o Majoru tak ani nemohl začít.

Na druhé straně atlantského oceánu probíhá podobná bitva. Severoamerický (NA) DPC region nabízí oproti WEU jen dva sloty, které se podívají na Major. A právě týmy z prvních dvou míst na sebe narazily včera, v bitvě dvou organizací se skóre 4:0: senzačně hrající Quincy Crew se odvážil postavit Team Undying, jehož barvy hájí momentálně pravděpodobně nejlepší český hráč (minimálně podle oficiálního Dota 2 Match Making Rankingu), offlaner SabeRLight-. Diváky čekala trojice skvělých her, ve kterých si SabeRLight- dokonce zkusil i Broodmother. Tým Quincy Crew však zůstává se skóre 5-0 neporažený a po vítězství 2:1 zůstal sám na prvním místě tabulky NA regionu.

I severoamerický region má velkou organizaci, která se prozatím spíš trápí. Evil Geniuses prošli po TI10 další velkou změnou, dokázali „z důchodu“ vylákat legendárního JerAxe, ale třetí místo v tabulce je prozatím jasným zklamáním. Obzvláště když tým čekají jeho největší soupeři: Team Undying, Quincy Crew. Hráči EG si v sobotu dokázali poradit s týmem 4Zoomers 2:0, ale obzvláště druhá, padesátiminutová, hra dokázala, že mají stále velké rezervy a nedokáží se v team fightech naladit na stejnou vlnu.

Českoslovenští hráči si tak v DPC Winter Tour 2021 vedou náramně a můžeme se s velkou pravděpodobností těšit na několikanásobnou účast na nadcházejícím Majoru. Jedinou výjimkou je Supream^, který se i přes solidní individuální výkony nedokáže s týmem Alliance dostat na vítěznou vlnu.

Zdroj úvodní fotografie: www.gosugamers.net

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.