League of Legends

Češi si půjdou pro titul LEC! G2 poprvé bez účasti na Worlds

Češi si půjdou pro titul LEC! G2 poprvé bez účasti na Worlds
23. 8. 2021
  |  

Papírově jsme čekali nabušený víkend v play-off LEC. Co jsme ale dostali, bylo zatím možná letošní nejlepší kolo v evropském League of Legends. A Češi v LEC sklidili neskutečnou chválu.

Začneme českými oslavami. Dvojice Matyáš "Carzzy" Orság a Marek "Humanoid" Brázda z MAD Lions patří aktuálně mezi nejlepší hráče v Evropě na svých pozicích. A tentokrát to není jen přání nebo "regionální nadržování". To, co předvedli MAD Lions, v souboji s Rogue o přímý postup do finále, by se nemělo vysílat před desátou večerní.

Naprostá dominance a výhra 3:0 na zápasy v podání MAD Lions. Kdo pochyboval, zda si úřadující šampioni z jarního splitu udrželi formu, dostal odpověď.
První finalisté, MAD Lions! | Zdroj: flickr.com/photos/lolesports
O kvalitách české dvojice vypovídá i respekt soupeřů. Nisqy, mid laner Fnatic, v rozhovoru po zápase s G2 Esports označil Humanoida za nejlepšího mid lanera z celé Evropy. Přiznal také, že sleduje Markovi zápasy na Pro View (nástroj na sledování celého zápasu z pohledu 1 hráče) a dělá si poznámky, jak Humanoid funguje na mapě a řeší jednotlivé situace.

Krásná pochvala Od Nisqyho a na do černo-oranžového tábora Fnatic rovnou posíláme obrovskou gratulaci.

Fnatic vyřazuje G2 Esports a ti se poprvé nepodívají na Worlds

Tenhle výsledek by čekal málokdo… Fnatic porazili G2 Esports (3:2) a získali tak poslední volný kvalifikační slot na Worlds 2022. Fnatic, tým který přišel o superstar AD carry, Rekklese. Tým, který má na top lince nováčka v LEC Adama a kde bývalý top laner Bwipo změnil roli na junglera.
AD carry Upset i kouč YamatoCannon v slzách nevěří, že jedou na Worlds! | Zdroj: flickr.com/photos/lolesports
Dojatý kouč YamatoCannon po zápase popisoval, jak usilovně pracoval celý tým (Adam, Bwipo, Nisqy, Upset, Hylissang) a celá organizace na kvalitním týmovém prostředí a důvěře. A náročná práce přinesla výsledky.

Fnatic předvedli fenomenální výkon a kromě první hry byli celou dobu ti, kteří udávali tempo. Bohužel ve třetí hře přišel neskutečný throw po nepovedeném team fightu a G2 dostali 2. výhru prakticky zadarmo. Obrovská gratulace do týmu Fnatic, poslední spot na Worlds mají doma a příští víkend už se bude hrát "jen o seeding a titul LEC!".

Bude hodně zajímavé sledovat, co se stane s G2 Esports. Měl to být další tým superhvězd, jasný vítěz LEC a jeden z horkých kandidátů na boj o titul na Worlds. Místo toho se nejspíš dočkáme změn v rosteru, protože minimálně na pozicích top lane (Wunder) a support (Mikyx) hráči letos předvedli katastrofické výkony a výsledek je obrovské zklamání.

Zdroj náhledové fotografie: flickr.com/photos/lolesports

Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.