CS:GO
Dota 2

CEO NAVI: Každý zaměstnanec dělá něco s válkou, chceme je platit dál. Chrání naši domovinu a nás

CEO NAVI: Každý zaměstnanec dělá něco s válkou, chceme je platit dál. Chrání naši domovinu a nás
29. 3. 2022
  |  

Yevhen Zolotarov se rozpovídal pro The Washington Post o aktuální situaci organizace, placení zaměstnancům, budoucnosti i ruských hráčích v týmu.

V obsáhlém vyprávění a rozhovoru pro the Washington Post se rozpovídal CEO organizace Natus Vincere, Yevhen Zolotarov. Povídání logicky směřuje na to, jak vypadá aktuální situace s organizací, kam bude směřovat nebo jak jsou na tom vůbec zaměstnanci, kteří až do ruské invaze pracovali z HQ v hlavním městě Ukrajiny. 

„Není mnoho ruských hráčů, kteří podporují válku nebo propagandu, protože, víte, jsou to moderní lidé. Používají internet. Celý život hrají na stejných serverech s Ukrajinci. Chci říct, že v esportech nejde o propagandu. Chci říct, chápu, že velká část národa obecně podporuje válku, ale to je jen proto, že se dívají na televizi a není to o herní komunitě,“ nechal se slyšet v rozhovoru CEO Natus Vincere.
NAVI byli a jsou ti, kteří začali přidávat na sociální sítě informace o tom, že se nedohlají vzdát, ukončili spolupráce s partnerem navázaným na Rusku a děkují ostatním sponzorům a dalším subjektům, včetně konkurenčních organizací, kteří je a celou bránící se Ukrajinu, podporují.

Nejsilnější vyjádření logicky padlo na jeho tým, kolegy a spolupracovníky: „Každý zaměstnanec NAVI dělá něco spojeného s touto válkou a my s tím souhlasíme. Naším hlavním cílem v tuto chvíli je nikoho ztratit, nadále platit zaměstnance – i když máme pár, kteří jsou právě v armádě. Budeme jim platit dál, protože chrání naši vlast a nás také.“ Na otázku, zda vydrží CS:GO sestava pod hlavičkou NAVI odpověděl jednoznačně: „Doufáme, že si tuto soupisku udržíme a že se hráči z Ruska přestěhují.“ 

Kompletní rozhovor si můžete přečíst na stránkách prestižního média www.washingtonpost.com

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.