CS:GO

CEE Champions: Trojice domácích týmů míří do playoff. Na eSubu čekají hlavní favorité!

CEE Champions: Trojice domácích týmů míří do playoff. Na eSubu čekají hlavní favorité!
25. 5. 2022
  |  

Tři domácí celky v playoff evropského turnaje? To se jen tak nevidí! Mezi nejlepších šestnáct týmů CEE Champions se však probojovaly: ENTEPRISE, Cryptova a eSuba. Jako první začne svou cestu modrá krev, která se v úvodním kole utká s makedonskými BLUEJAYS.

ENTERPRISE se do playoff probojovali jako první, navíc z prvního místa před relativně silnou konkurencí. To dokazuje i fakt, že jejich soupeři z kosovského celku xTeam v osmifinále vyřadili papírově silnější iNation. V playoff ENTEPRISE na úvod čeká duel proti Wolsung (Litva), kteří obsadili druhé místo ve skupině právě s iNation. Logika i poslední výsledky tedy nahrávají mezinárodní soupisce domácí organizace. Kvůli nabitému programu obou týmů se ale zápas pravděpodobně odehraje mimo stream. Nevýhodou bude absence h4rna, který se dříve do turnaje kvalifikoval s WinX. Jeho místo zaplnil ve skupině finský sniper Myltsi.

Cryptova a eSuba se utkaly v jedné skupině a poprvé v sezoně vyšel vzájemný zápas lépe lukovi a spol. Právě tento zápas může být o to důležitější vzhledem k pavouku, ve kterém Cryptovu čeká estonský tým SC e-Sports. Cryptova se pyšní velmi dobrou formou a estonský celek se jeví jako hratelný soupeř. Ačkoliv však SC e-Sports skončil ve skupině na druhém místě, naše reprezentanty nečeká nic jednoduchého a mělo by jít o vyrovnaný zápas.
Rozpis play-off CEE Champions 2022 | Zdroj: CEE Champions
Jako první do playoff vstoupí eSuba, a to už ve středu od 20 hodin proti BLUEJAYS. Hráči eSuby z losu rozhodně nemohli mít radpst, jelikož je čeká nejvýše postavený tým HLTV žebříčku, který se v playoff ukáže. BLUEJAYS se sice v poslední době propadl na 67. místo, ale oproti domácím zástupcům se daleko častěji účastní předních evropských turnajů, s čímž přichází cenné zkušenosti.

Postup eSuby by tedy byl překvapením, ale zároveň nejde o nereálný scénář. Proti makedonským jedničkám však budou eSubáci muset vytáhnout svoje nejlepší karty. K týmu se v úterý oficiálně přidal zur1s, kterého se v zápase rozhodně vyplatí sledovat. V nové roli klasického riflera se sice zatím nevyvaroval kolísavým výkonům, na druhou stranu však ukázal, že i bez AWP dokáže v ideálním rozpoložení zazářit.

Program domácích týmů v CEE Champions:

  • eSuba vs. BLUEJAYS (25. 5. 20:00)
  • Cryptova vs. SC e-Sports (26. 5. 20:00)
  • ENTEPRISE vs. Wolsung (TBD)

Naše zástupce můžete sledovat s českým komentářem na Twitch kanále playzoneup

 

Zdroj úvodní fotografie: CNC / Sazka eLEAGUE

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka