CS:GO

CEE Champions: ENTERPRISE čeká výzva pro novou sestavu! Potvrdí roli favorita?

CEE Champions: ENTERPRISE čeká výzva pro novou sestavu! Potvrdí roli favorita?
19. 5. 2022
  |  

O víkendu odstartoval již třetí ročník turnaje CEE Champions, který vytváří možnost změřit své síly v CS:GO mezi státy střední a východní Evropy. Ačkoliv už skupinová část přechází do druhé poloviny, česko-slovenské celky jejich zápasy teprve čekají. Kromě ENTERPRISE se totiž v turnaji ukáží i eSuba a Cryptova.

ENTERPRISE prošli skrz národní finále ze třetího místa. V semifinále uzavřené kvalifikace sice padli proti Cryptově, ale následně se mezinárodní sestavě povedlo přehrát Dynamo ECLOT. Na začátku cesty za prize poolem $30,000 čeká domácí zástupce na úvod střet s řeckými WLGaming. Následně se mohou setkat s kosovským celkem xTeam a slovinským Agregat10. 

ENTERPRISE prochází turbulentním obdobím a po přestupech Adejise s Matysem do Sampi hledal cestu, jak správně vyztužit sestavu. Tým nakonec opustil i finský sniper Myltsi a do týmu naopak zamířili bulharský střelec h4rn a zkušený mazák domácí scény Stinx. Pro stále novou sestavu půjde o velkou zahraniční zkoušku a ENTERPRISE budou chtít dozajista navázat na výhru proti Dynamo ECLOT v Sazka eLEAGUE, kde však nastoupil hostující Matys na místo stinxe. 
Vesměs tedy jde o neznámé nebo papírově slabší evropské celky, ale z historie CEE Champions víme, že i neznámé týmy mohou dosáhnout velkých úspěchů. V minulém roce například zvítězili nově složení Run or Die, ačkoliv se turnaje účastnila i trojice týmů z nejlepší světové padesátky a samotný postup do playoff bylo od ukrajinského celku velkým překvapením. V prvním ročníku se zúčastnili i SINNERS, kteří však skončili za dvěma dříve neznámými celky GamerS1337 (Chorvatsko) a grazhtas (Litva).

V předehrávce úvodního zápasu skupiny B už xTeam jednoznačně porazil slovinské reprezentanty 16:4, takže se v případě výhry ENTERPRISE postaví právě proti Kosovanům. Všechny zápasy se hrají stylem BO1, takže bude o to důležitější každou mapu odehrát na maximum.
Rozpis skupiny "B" CEE Champions 2022 | Zdroj: CEE Champions
Cryptova a eSuba svou skupinu odehrají ve čtvrtek 20. května a také zbylé dva české týmy jsou ve skupině favority na postup. Zápasy domácích týmů je možné sledovat živě v českém jazyce ve středu a ve čtvrtek od 17 hodin na Twitch kanále playzonecz, nebo na anglickém streamu cee_champions.

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka