CS:GO

CEE Champions: ENTEPRISE i bez h4rna postupují do playoff! Kdo jej zastoupil?

CEE Champions: ENTEPRISE i bez h4rna postupují do playoff! Kdo jej zastoupil?
19. 5. 2022
  |  

ENTERPRISE prošli svou skupinou z prvního místa, ačkoliv týmu chyběla nová posila z Bulharska. Deyvid "h4rn" Benchev se totiž do kvalifikace zapojil s týmem WinX, takže do zápasů nemohl nastoupit. Těsnými výhrami nad WLG a xTeam však domácí zástupci uzmuli první příčku a postupují tak do osmifinále.

ENTERPRISE do skupin CEE Champions povolali zpátky finského střelce Myltsiho, se kterým odehráli i národní kvalifikaci a s týmem koneckonců působil i během posledních několika měsíců. V úvodním zápase se mezinárodní skvadra utkala s řeckým týmem WLG a už od začátku bylo jasné, že půjde o vyrovnaný střet.

První polovinu na Infernu dokázali ENTEPRISE vyhrát těsně 8:7, ale v druhé polovině svému soupeři utekli, a to dokonce na skóre 14:8, ale Řekové pak dokázali rozjet skvělou sérii kol a zvládli ovládnout hned sedm v řadě, díky čemuž získali match point. ENTERPRISE ale v klíčový moment zabrali a vynutili si prodloužení, ve kterém už ani jednou nezaváhali a odnesli si výhru 19:15. Domácí reprezentanty drželi z pohledu statistik zejména manguss a Blytz, kteří oba překročili hranici 30 fragů. 

Následně se tedy ENTERPRISE utkali proti kosovské skvadře z xTeam, který už o víkendu vyhrál svůj úvodní duel proti Agregat10. Soupeř z balkánu dal bandě okolo Erika “The eLiVe” Sitha pořádně zabrat a ve vyrovnané bitvě museli ENTERPRISE několikrát dotahovat. Za stavu 12:12 ale naštěstí přišel zlom a Kosované už nezískali ani bod. Za zmínku stojí určitě výkon slovenského IGL, který mapu zakončil s bilancí 27/16. 

Po boku ENTERPRISE ze skupiny nakonec postoupil xTeam z Kosova, který v decideru porazil WLG jistě 16:8. V pátek 20. května nastoupí do CEE Champions také Cryptova a eSuba. Zbylé dva domácí celky změří ve skupině síly s balkánskou dvojicí: Perspektiva (Černá Hora) a mixerinho (Kosovo). Zápasy můžete sledovat od 17 hodin na Twitch kanále playzoneup

Zdroj úvodní fotogalerie: sociální sítě V4 Future sports festival
Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka