CS:GO

CEE Champions: Cryptova s eSubou se střetnou ve stejné skupině. Dokáží oba domácí celky postoupit?

CEE Champions: Cryptova s eSubou se střetnou ve stejné skupině. Dokáží oba domácí celky postoupit?
20. 5. 2022
  |  

ENTERPRISE mají splněno, naváží na ně i zbylé dva domácí celky v CEE Champions? Ve skupině budou rovněž patřit mezi velké favority, ale v cestě jim budou stát neznámé balkánské celky, které mohou překvapit.

Dle výsledků z minulých let by měl čekat snadnější úvod eSubu, kterou v úvodním duelu vyzvou Černohorci z týmu Perspektiva. Právě zástupci z Černé Hory zatím nikdy nedokázali postoupit ze skupinové fáze a papírově  jde o zatím vůbec nejslabší region CEE Champions. Také proto je Perspektiva jediným zástupcem tohoto státu. Prohra eSuby by tedy byla velkým překvapením.

Forma Cryptovy jde v posledních týdnech strmě vzhůru a postupně se začínají řadit mezi absolutní domácí špičku. O tom svědčí i nedávné výhry nad ENTERPRISE v Y-Games Pro Series a národní kvalifikaci CEE Champions, remízová série se SINNERS v Sazka eLEAGUE nebo dvě vybojované prodloužení v porážce proti Dynamo ECLOT.
Tým mixerinho z Kosova, který se Cryptově postaví, se do národní kvalifikace zapojil až v posledním turnaji a bez problémů si došel pro postup. Opět však sestavu tvoří jména, která v mezinárodních turnajích nemá větší zkušenosti. V balkánských turnajích se mixerinho objevují relativně často a ani v nich zatím nedosahují velkých úspěchů.

V zápase vítězů by se tak mohly setkat právě dva česko-slovenské týmy. Za Cryptovu střílí dva bývalí IGL eSuby a jaro spolu s lukem tak budou mít o motivaci jednoznačně postaráno. Za eSubu opět nastoupí zur1s, bývalý snajpr týmu Sampi, který v oficiálních zápasech naskakuje po sAvanovi na roli tradičního riflera. 
Skupina se hraje stylem GSL ve formátu BO1. Naše zástupce můžete sledovat od 17:00 s českým komentářem na Twitch kanále playzoneup
Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka