CS:GO

CCT Series 2: Hlavní fázi doplní eSuba, Entropiq Prague a DNE končí.

CCT Series 2: Hlavní fázi doplní eSuba, Entropiq Prague a DNE končí.
15. 9. 2022
  |  

Klíčový den pro trojici česko-slovenských celků skončil postupem jen jednoho z nich. V barážových utkáních uzavřené kvalifikace CCT Series 2 totiž Dynamo ECLOT nestačili na HONORIS. V souboji domácích rivalů postoupila po výhře 2:0 eSuba.

Uzavřená kvalifikace v mnohých ohledech překvapila. Z papírově nejsilnějších celků se totiž v podstatě nikomu nedařilo podle představ a týmy jako Ungentium, SC nebo 9INE postup mezi nejlepší čtyřku nedotáhly. Postup se očekával také od Dynamo ECLOT, kteří svou skupinou prošli jako nůž máslem a po výhrách 2:0 nad 9INE a eSubou uzmuli 1. seed, který je poslal do BO3 série proti HONORIS. 

V sérii o postup však DNE ztráceli už od počátku, kdy je na vlastním picku Dust 2 stála úvodní zápas nevydařená první polovina, kdy za útok získali pouhá tři kola. I přes zlepšený projev po změně stran prohrála česká soupiska 12:16 a průběh série nezvrátila ani na mapě Ancient. V druhé partii totiž zazářil AWP hráč SaMey, který dohrál s bilancí +16. Za CT domácí zástupci zaznamenali jen 8 bodů, což se na papírově náročnější teroristické straně projevilo. Druhou mapu  Dynamo ECLOT prohráli 11:16 a do boje o 50 000 dolarů už v main stage bohužel nezasáhnou.
Právě na úkor HONORIS dokázali uhrát první místo ve své skupině Entropiq Prague, kterým se postavila eSuba. Oba celky relativně nedávno měnily soupisku a každý další zápas na mezinárodní úrovni byl proto ještě větším lákadlem. Série odstartovala na eSubácké mapě Nuke, kde Leckr a spol. začali parádně a dostali se rychle do vedení 5:1. V tu chvíli ale eSubáci rozjeli šňůru vyhraných kol a před druhou polovinou už prohrávali jen o jediné kolo. Za obranu už modrá krev neměla se soupeřem větší problémy a zvítězila 16:10.

Dalo se čekat, že Overpass bude svědčit Entropiq Prague, jelikož se na této mapě eSuba v kompetitivních zápasech ohřeje opravdu zřídka kdy. Druhá hra ale probíhala pod taktovkou Jakuba "M1key" Krauska, který se předvedl nevídaný výkon a nejmladší člen eSuby díky 32 fragům nakonec dovedl svůj tým k druhé výhře 16:10 a postupu do playoff. 
Zdroj: eSuba / Twitter
Do main stage turnaje CCT Central Europe Series 2 se dále podívají polští Los Kogutos, kteří si poradili s Young Ninjas (2:1) a rumunský tým Nexus, který porazil SC (2:0). Tým eSuba nebude jediným česko-slovenským zástupcem v main stage. Pozvánku mezi nejlepších 24 týmů totiž dostaly také týmy ENTERPRISE a SINNERS.

Hlavní fáze turnaje odstartuje v sobotu 17. září skupinovou fází o 16 týmech. V osudí jsou mimo domácích zástupců například MOUZ NXT, ex-SKADE, APEKS nebo K23. Do playoff postupuje lepších 8 týmů a spolu s dalšími 8 pozvanými celky utvoří šestnáctičlenný single-elimination bracket. 

Zdroj úvodní fotografie: PLAYzone


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka