CS:GO

CCT Online Finals 2: SINNERS šokovali Apeks a dokázali zdolat velkého favorita

CCT Online Finals 2: SINNERS šokovali Apeks a dokázali zdolat velkého favorita
6. 8. 2023
  |  

SINNERS dokázali zdolat 11. tým světa Apeks a po vítězství 2:1 postoupili do dalšího kola CCT 2023 Online Finals 2023. Velkolepému vítězství přitom předcházela prohraná skvěle rozjetá první mapa.

Zápas v Lower Bracket turnaje CCT 2023 Online Finals 2 odstartovali lépe hráči Apeks, kteří dokázali na Infernu získal úvodní 3 kola. Pak se ovšem dokázali zapojit i čeští SINNERS, kteří 5 body v řadě vývoj otočili. Následně ještě Apeks získali bod, ovšem až do konce poloviny se už radoval pouze tuzemský zástupce (11:4).

Po výměně stran ovšem dokázali dominovat hráči favorizovaného celku Apeks. Ti dokázali totiž ovládnout za CT stranu 5 kol v řadě a jejich sérii přerušil až force buy od SINNERS Esports (12:9). Nicméně to bylo však od českého celku vše. Apeks dokázali nadále za CT dominovat a zvítězili na první mapě v poměru 16:13.

Druhou mapu opět začali lépe SINNERS Esports, kteří i na nepopulární T-side mapy de_overpass dokázali proti velkému favoritu velmi dobře zahrát a postupně se dostali do vedení, které vyvrcholilo vedením 10:5. Po změně stran opět začalo docházet na to, co v rámci první mapy. Tentokrát se ovšem otočka Apeks nepodařila a SINNERS dokázali zvítězit v poměru 16:13.

Na závěrečné mapě sice SINNERS zvládli úvodní kolo, pak se ovšem 5x radovali hráči Apeks, kteří začínali za CT stranu. Jenže hned ve 4 případech šlo o retake a zneškodnění bomby. S finančním polštářem hrající SINNERS se tak velmi rychle vrátili zpět do hry a postupně nejen stav vyrovnali, ale dostali se i do vedení. Po vyrovnané půli i startu druhé se dokázali odpoutat čeští hráči, kteří si to namířili rovnou za vítězstvím, kterého dotáhli za stavu 16:11.

Apeks vs. SINNERS

Výsledek - 1:2
  • de_inferno 16:13 (4:11)
  • de_overpass 13:16 (5:10)
  • de_ancient 11:16 (8:7)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.