CS:GO

CCT North Europe S6: SINNERS porazili v těsném duelu FORZE, oskar s heroickým výkonem

CCT North Europe S6: SINNERS porazili v těsném duelu FORZE, oskar s heroickým výkonem
28. 7. 2023
  |  

České sestavě SINNERS Esports se v prvním kole play-off CCT North Europe Series 6 podařilo v heroické sérii otočit vývoj a porazit ruský tým FORZE. Hvězdným výkonem se blýsknul Tomáš "oskar" Šťastný.

Na první mapě úvodního duelu play-off CCT North Europe Series 6 držely nejprve oba týmy společně krok, pak se však rozjela východoevropská mašina a tuzemská sestava měla problém. Po vedení 8:7 nedokázali SINNERS za T stranu na mapě de_mirage uhrát jediné kolo a padli 8:16.

Druhá mapa navázala v tempu na tu první, FORZE se ujali velmi rychlého vedení 4:0, SINNERS sice ještě na 2:4 snížili, ovšem pak padli 5x v řadě, což se mohlo zdát jako rozhodnutí map... Ale opak byl pravdou. Český zástupce totiž přededl neuvěřitelný comeback, když od stavu 5:14 dominovali a dokázali otočit stav na 16:14.

Závěrečná mapa opět nabídla neuvěřitelnou přetahovanou a dramatickou podívanou od úvodu až do posledního kola. Nejprve se dostali FORZE do vedení 5:1, pak se SINNERS podařilo vyrovnat na 5:5, respektive následně dostat do vedení 7:6, ale následně to byl opět tým z východu Evropy, který odskočil na průběžný stav 11:7.

Od té chvíle se však SINNERS dařilo prakticky vše, na co sáhli. Tomáš "oskar" Šťastný pokračoval v heroickém výkonu a dokázal během následujících kol za CT stranu několikrát udeřit. Nejprve SINNERS dokázali srovnat, pak navíc odskočili do vedení díky skvělým retake situacím a ve 27. si dokonce získali match point. Ten zajistil díky clutch situaci a dalšímu defusu ZEDKO (15:12). Následně tým už mapu ukončil a zvítězil 16:12, v celé sérii 2:1 a postupuje do čtvrtfinále.

FORZE vs. SINNERS

Výsledek - 1:2
  • de_mirage 16:8 (7:8)
  • de_overpass 14:16 (11:4)
  • de_ancient 12:16 (8:7)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.