CS:GO

CCT North Europe S4: SINNERS prohráli s akademií Astralis a končí ve čtvrtfinále

CCT North Europe S4: SINNERS prohráli s akademií Astralis a končí ve čtvrtfinále
16. 3. 2023
  |  

Česká organizace SINNERS končí v play-off CCT North Europe Series 4 ve čtvrtfinále. Po vítězství nad HONORIS nestačili hříšníci ve středečním zápase na akademii dánských Astralis.

SINNERS prošli do čtvrtfinále CCT North Europe Series 4 po vyrovnané bitvě s HONORIS, které porazili až díky výhře 16:14 na třetí mapě. Jejich soupeřem se stala dánská sestava Astralis Talent, která momentálně drží až 73. pozici ve světovém žebříčku, ale své kvality předvedla už v prvním kole play-off, kde porazila Copenhagen Flames přesvědčivě 2:0.

Astralis Talent vs. SINNERS

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo | 16:6 (10:5)
  • de_anubis | 8:16 (6:9)
  • de_overpass | 16:6 (11:4)

Česká sestava měla právo volby první mapy a vybrala si vertigo. Na něm i začala lépe a připsala si jak úvodní pistol round, tak následné druhé kolo. Poté se do hry dostali Astralis Talent, kteří začali na mapě převyšovat české soupeře a v úvodní polovině si připsali hned 10 kol za T stranu. Po změně stran dominantní dánský výkon pokračoval, hříšníci si do konce mapy odnesli jedno jediné kolo a prohráli 16:6.

Druhou mapou se stal nejnovější přírůstek do map poolu, Anubis. Ten probíhal podobně jako první mapa s tím rozdílem, že na koni byli hráči SINNERS. Astralis Talent vyhráli první dvě kola, ale zbytek první poloviny patřil hlavně česko-slovenské sestavy, která si připsala před změnou stran vedení 6:9. Po změně stran úřadovali nadále SINNERS, kteří za CT stranu dovolili akademii Astralis pouze 2 kola a díky vítězství 8:16 srovnali sérii na 1:1.

Deciderem se stal overpass, který SINNERS vůbec nevyšel. Astralis Talent dominovali od začátku do konce a hříšníkům povolili pouhých 6 kol (z toho 4 na úvodní CT straně). Hlavní postavou této mapy byl devatenáctiletý Alexander "Altekz" Givskov, který si připsal skóre 25/10 a mapu ukončil se 100% statistikou KAST (kill/assist/survived/traded).

SINNERS tak po prohře 16:6 na třetí mapě prohráli v celé sérii 2:1 a v turnaji končí na děleném 5-8. místě. Astralis Talent postupují do semifinále, kde ve čtvrtek od 16:00 narazí na bulharskou sestavu 500.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.