CS:GO

CCT North Europe S4: SINNERS oplatili HONORIS měsíc starou porážku a postupují do čtvrtfinále

CCT North Europe S4: SINNERS oplatili HONORIS měsíc starou porážku a postupují do čtvrtfinále
14. 3. 2023
  |  

SINNERS dokázali v prvním kole play-off CCT North Europe otočit vývoj utkání s polskými HONORIS a postupují do čtvrtfinále. V něm narazí na akademii Astralis.

Po postupu ze swiss skupiny se skóre 3-1 narazila česká organizace SINNERS v prvním kole play-off CCT North Europe Series 4 na polský celek HONORIS. 

HONORIS vs. SINNERS

Výsledek - 1:2
  • de_nuke | 16:13 (9:6)
  • de_overpass | 11:16 (4:11)
  • de_ancient | 14:16 (10:5)

Zápas začal na mapě nuke, kterou si vybrali polští hráči. SINNERS opět utekl úvod a přestože začínali na silnější CT straně, záhy prohrávali již 5:0. Oskar a spol. se poté vrátili do zápasu, když dokázali srovnat ještě v první polovině na 6:6. Poslední tři kola první poloviny však patřila hráčům HONORIS, kteří tak šli bránit za stavu 9:6. Ač si SINNERS na T straně nepočínali špatně, dokázali jejich soupeři tříbodový náskok uhlídat a připsat si první mapu poměrem 16:13.

Na druhé mapě (overpass) začali SINNERS o poznání lépe. Ač první dvě kola prohráli, dokázali v obou případech položit bombu a vytvořit si slušnou ekonomiku do kola třetího. V něm už byli hříšníci úspěšní a připsali si první vyhrané kolo. Ta další přišla hned záhy, jelikož SINNERS začali na mapě dominovat a ze zbývajících 12 kol ovládli hned deset. Do změny stran se tak šlo za stavu 4:11. Po změně stran dokázali HONORIS vyhrát pistol round a následná dvě kola, čímž snížili náskok české organizace. Hned vzápětí odpověděli SINNERS také třemi koly v řadě a za stavu 7:14 byli blízko od vítězství a srovnání série. To i přes veškerou snahu nedokázali HONORIS odvrátit a SINNERS mohli slavit vítězství 11:16.

Deciderem se stala mapa Ancient. SINNERS popáté v této sérii prohráli pistol round a dovolili tak svým soupeřům vedení 3:0. Hříšníci dokázali zareagovat a srovnat na 3:3. Poté však přišla série kol v podání polských hráčů, kteří dokázali vyhrát první polovinu přesvědčivě poměrem 10:5. Po změně stran byli na serveru SINNERS jako vyměnění, za útok sbírali jedno kolo za druhým a až na výpadek za stavu 13:14 (prohra kola proti ecu na čas) předvedli téměř perfektní polovinu, která vyústila v otočení zápasu a výhru nejtěsnějším možným rozdílem 14:16.

SINNERS tak oplatili HONORIS na den přesně měsíc starou porážku z open kvalifikace na BLAST.tv Major, kdy se polskému týmu podařilo vyhrát decider poměrem 16:14.

Soupeřem SINNERS ve čtvrtfinále budou hráči akademie Astralis, kteří ve svém zápase až překvapivě hladce přehráli Copenhagen Flames.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.