CS:GO

CCT East Europe S1: Sampi už jsou v semifinále. Dojdou dnes až pro titul?

CCT East Europe S1: Sampi už jsou v semifinále. Dojdou dnes až pro titul?
20. 8. 2023
  |  

Poslední dny a hodiny mají fanoušci Sampi opět důvod k radosti. Po rozpačitých dnech totiž slovenská CS:GO sekce české organizace dokázala porazit hned trojici silných soupeřů v řadě a v turnaji CCT East Europe Series 1 tým dokráčel až do TOP 4. V semifinále narazí na bulharské 500, v případném finále pak na lepšího z dvojice Monte vs. Space.

Přes všechny rozpaky posledních dní, respektive týdnů, kdy se slovenské CS:GO sekci české organizaci Sampi nedařilo a tým si připsal hned 6 porážek ze 7 odehraných zápasů, se dokázal dostat až do semifinále CCT East Europe Series 1 a to nemusí být zdaleka konečná. Dnes se aktuálně 42. celek světa utká s o 5 míst lépe umístěným soupeřem, bulharským týmem 500.

Dnešní sok Sampi se bude spoléhat, ostatně jako ve svých jiných duelech, zejména na dvaadvacetiletého Hristiyana "REDSTAR" Pironkova, který působil například v Monte nebo Fiend. 500 si připsali 4 výhry v řadě, kdy například zdolali i ruský celek Aurora (2:0). Zajímavé bude ovšem i to, jak si oba poradí s pick/ban fází, kdy mají oba celky stejný permaban (Vertigo). 

Už za účast v semifinále mají Sampi jistotu zisku $5,000, přičemž jen za účast ve finále by to bylo $10,000 a vítěz bere $22,000. K tomu směřuje kromě semifinále s bulharskými 500 také večerní finálový duel, ve kterém se vítěz zápasu Sampi vs. 500 utká s lepším z dvojice celků rusko-ukrajinského zápasu mezi Space (#47 na HLTV) a Monte (#13).

Možným problémem Sampi může být během neděle schedule. Semifinále CCT East Europe Series 1 pro ně sice startuje ve 12:00 (druhé semifinále od 15:00), nicméně slovenská sestava by měla také od +- 17:00 nastoupit do CCT North Europe Series 7 (1:2 ve swissu s týmem ThunderFlash). Tudíž v případě postupu do finále východoevropské série CCT (18:00) by nemusel čas vycházet optimálně. 

Zdroj úvodní fotografie: Fanda Dumek / Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.