CS:GO

CCT Central Europe S7: Sampi zvládli souboj s ex-iNation, fino zářil

CCT Central Europe S7: Sampi zvládli souboj s ex-iNation, fino zářil
1. 8. 2023
  |  

Slovenské CS:GO sestavě české organizace Sampi se podařilo uspět na úvod swiss formátem hrané základní části mezinárodního online turnaje CCT Central Europe Series 7. Celek si poradil v poměru 2:0 s ex-iNation.

První zápas v hlavní části CCT Central Europe Series 7 sehrál tuzemský zástupce, tým Sampi, proti srbské sestavě, která ještě před několika týdny reprezentovala organizaci iNation, ta se však rozhodla o utlumení svých Counter-Strike esport aktivit a sekce je tak "na volné noze".

ex-iNation v průběhu celé série byli více než vyrovnaným soupeřem slovenské soupisce Sampi, ovšem to ve výsledku nestačilo ani na zisk jediné mapy. Na té úvodní (de_ancient), která byla pickem právě Sampi, se dokázal velmi dobrým výkonem prezentovat zejména Tomáš "fino" Bejbak (27:12) a pomohl k vítězství 16:10 (9:6).
Na druhé mapě (de_inferno) už došlo na výrazně vyrovnanější střetnutí. Už v polovině se rozcházely obě sestavy s výsledkem 7:8 a po výměně stran vyrovnanost neustoupila, naopak. Srbské sestavě ex-iNation nestačilo ani 34 killů Vladana "VLDN" Radevice, respektive 30 od Vladana "Kind0" Mandice. 

Sampi zásluhou velmi dobrého týmového výkonu, ze kterého vyčnívalo duo fino & T4gg3D, dokázali ve druhé polovině dovést mapudo stavu 15:15 a následně v prodloužení po vítězství 19:17 definitivně utkání ukončit.

Sampi vs. ex-iNation

Výsledek - 2:0
  • de_ancient 16:10 (9:6)
  • de_inferno 19:17 (7:8)
  • de_nuke

Do turnaje dnes vstupují také SINNERS Esports, kteří vyzvou od 19:00 v souboji o první vítězství ve swiss formátem hrané základní části maďarský celek RUBIK. Preview naleznete v samostantém článku.

Zdroj úvodní fotografie: Fanda Dumek / Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.