CS:GO

CCT Central Europe 6: Sampi přejeli akademii BIG a zajistili si postup do play-off

CCT Central Europe 6: Sampi přejeli akademii BIG a zajistili si postup do play-off
24. 4. 2023
  |  

Sampi ve svém čtvrtém zápase CCT Central Europe Series 6 překvapili a velmi přesvědčivě porazili akademii BIG 2:0. Skvěle se prezentovali MATYS s Blogg1sem.

Česká organizace Sampi naskočila od 13:00 do svého čtvrtého zápasu CCT Central Europe Series 6 proti favorizovaným BIG Academy, kteří momentálně drží 52. příčku světového žebříčku. Oba celky měly před tímto zápasem ve swiss formátem hrané tabulce skóre 2-1 a na vítěze tak čekal postup do play-off.

Sampi vs. BIG Academy

Výsledek - 2:0
  • de_ancient | 16:12 (4:11)
  • de_anubis | 16:2 (13:2)
  • de_overpass

Na úvodní mapě, kterou se stal ancient, mohli diváci sledovat zpočátku vyrovnané utkání. Sampi drželi s BIG Academy krok a po sedmi kolech vedli 4:3. Vzápětí se však naplno rozjela obrana německé akademie, která si připsala 8 kol v řadě a vyhrála první polovinu 4:11. Po změně stran se vývoj utkání naprosto otočil. Sampi začali svého soupeře přehrávat ve všech ohledech, povolili jim pouhé jedno kolo a mapu otočili ve svůj prospěch poměrem 16:12.

Anubis pokračoval ve stejném duchu, jako druhá polovina ancientu. Sampi svého soupeře demolovali a v první polovině povolili akademii německé organizace pouhá dvě kola. Po změně stran si dokázala slovensko-česká sestava připsat na svou stranu pistol round, jež doprovázený dvěma následujícími koly znamenal výhru 16:2. V celé sérii tak 2:0.

V utkání se skvěle prezentovali Matúš "MATYS" Šimko a Dominik "Blogg1s" Janita. Oba dva si na úvodní mapě připsali přes 30 killů a první jmenovaný pokračoval v nezastavitelných výkonech i na mapě druhé.

Sampi si tak v základní části CCT Central Europe Series 6 připsali po skalpu Copenhagen Flames další cenné vítězství a se skóre 3-1 si zajistili účast v play-off. BIG Academy budou mít ještě jednu šanci zabojovat o vyřazovací část v pátém kole.

Zdroj úvodní fotografie: PLAYzone

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.