CS:GO

CCT Central Europe 6: Sampi nestačili na švédské legendy a o postup do play-off ještě zabojují

CCT Central Europe 6: Sampi nestačili na švédské legendy a o postup do play-off ještě zabojují
23. 4. 2023
  |  

Sampi ve svém třetím zápase CCT Central Europe Series 6 jen těsně nestačili na švédskou sestavu EYEBALLERS, za něž hrají legendy v podobě Robina 'flusha' Rönnquista a Jespera 'JW' Wecksella. O postup do play-off tak bude muset organizace Jakuba Jankta zabojovat.

Po dvou úvodních výhrách nad Copenhagen Flames a Sangal čekal na organizaci Sampi již třetí zápas v rámci CCT Central Europe Series 6. V cestě za třetím vítězstvím, které zajišťuje postup do play-off, se jim postavili EYEBALLERS. Švédská sestava, jež čítá hned dvojici legendárních hráčů, si po výhře 2:1 nad BIG Academy a stejným výsledkem nad polskými Illuminar brousila zuby i na slovenskou-českou sestavu.

Sampi vs. EYEBALLERS

Výsledek - 1:2
  • de_inferno | 7:16 (4:11)
  • de_ancient | 16:8 (9:6)
  • de_overpass | 17:19 (8:7)

Sampi vkročili do úvodní mapy lépe než soupeř, když se jim podařilo vyhrát pistol round, na nějž navázali hned dvěma dalšími koly. Vzápětí se probrala i švédská sestava, která začala na infernu úřadovat a ze zbývajících dvanácti kol v první polovině si připsala hned jedenáct z nich a do změny stran šla s vedením 4:11. V druhé polovině už si EYEBALLERS pouze kontrolovali náskok a došli si pro vítězství 7:16.

Ancient byl z pohledu Sampi o poznání lepší. Slovensko-česká sestava přehrávala své soupeře ve většině zápasu jak na T straně, tak i na CT straně a došla si pro hladké vítězství 16:8. Velkou zásluhu na tom měl skvěle hrající Lukáš "sAvana1" Lintner, který zakončil mapu s 29 killy na svém kontě.

Za stavu 1:1 došlo na decider, který divákům nabídl vývoj jak na horské dráze. EYEBALLERS vyhráli na CT straně úvodních šest kol. Sampi odmítli hodit ručník do ringu a ještě do změny stran dokázali vývoj otočit na 8:7. V druhé polovině začal lépe opět švédský tým, který si znovu připsal šest kol v řadě a otočil a 8:13. Ani tentokrát nesložil tým okolo Matúše "MATYS" Šimka zbraně a dotáhl mapu až do prodloužení. V něm byli šťastnější EYEBALLERS, kteří si připsali potřebná čtyři kola a vyhráli 17:19.

EYEBALLERS si tak po výhře 1:2 zajistili postup do play-off. Sampi budou mít další šanci na postup hned v pondělí 24. dubna, kdy vyzvou akademii německých BIG. Ve stejný den nastoupí do zápasu o postup také SINNERS, kteří vyzvou tým Coalesce.

Zdroj úvodní fotografie: Sampi

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.