CS:GO

CCT Central Europe 6: Sampi na úvod zaskočili CPH Flames, SINNERS zaváhali

CCT Central Europe 6: Sampi na úvod zaskočili CPH Flames, SINNERS zaváhali
18. 4. 2023
  |  

Úvodní hrací den CCT Central Europe Season 6 přinesl zápasy obou tuzemských týmů. Sampi překvapivě porazili nejvýše nasazený tým v turnaji Copenhagen Flames, SINNERS naopak nezvládli svůj duel s Let us cook.

Středoevropská divize turnaje CCT se rozběhla již do své šesté sezóny a opět u toho nechybí ani tuzemské týmy. V základní skupině, která se hraje swiss formátem se nachází SINNERS společně se Sampi. Oba celky se zapojili hned v úvodní hrací den, kdy na SINNERS čekala rumunsko-polská sestava Let us cook a na Sampi nejvýše nasazený tým celého turnaje Copenhagen Flames.

Sampi vs. Copenhagen Flames

Výsledek - 2:1
  • de_anubis | 12:16 (10:5)
  • de_ancient | 16:12 (9:6)
  • de_overpass | 19:17 (4:11)

Sampi naskočili do zápasu s Copenhagen Flames lépe už na úvodní mapě, kdy dokázali první polovinu vyhrát poměrem 10:5. Po změně stran však na CT straně nestačili nastolenému tempu dánské sestavy a připsali si pouhá dvě kola, která vyústila v prohru 12:16.

Na ancientu začali pro změnu lépe Copenhagen Flames, kteří se dostali do rychlého vedení 2:5. Sampi však ještě před změnou stran dokázali vývoj otočit na 9:6. V druhé polovině začali opět lépe dánové, kteří dokázali vedení znovu strhnout na svou stranu a v jeden moment vedli 10:12. Závěr zápasu však patřil Sampi, kteří si připsali šest kol v řadě a po vítězství 16:12 poslali zápas na decider.

Na overpassu to se slovensko-českou sestavou nevypadalo zpočátku vůbec dobře. Sampi nedokázali najít odpověď na skvělou dánskou obranu a po chvíli prohrávali již 0:9. Do první poloviny dokázali bloggis a spol. urvat pro sebe aspoň čtyři kola a bránit tak šli za stavu 4:11. V druhé polovině se poměr sil naprosto otočil, Sampi na mapě dominovali a dotáhli zápas až do prodloužení. V něm se povedlo organizaci Jakuba Jankta vyhrát všechna kola za CT stranu a jediné vyhrané kolo za T stranu stačilo k vítězství 19:17. Celkově tak Sampi porazili CPH Flames 2:1.

SINNERS vs. Let us cook

Výsledek - 1:2
  • de_ancient | 17:19 (6:9)
  • de_overpass | 16:2 (13:2)
  • de_vertigo | 11:16 (4:11)

Úvodní mapa zápasu přinesla velmi vyrovnanou bitvu. Let us cook, kteří začali na T straně si v první polovině připsali hned devět bodů a do změny stran tak šli s tříbodovým náskokem. V druhé polovině začali výrazně lépe hříšníci, kteří si dokázali v jeden moment připsat rovnou sedm kol v řadě a dostali se do vedení 13:11. To na vítězství ještě nestačilo, jelikož Let us cook dokázali vývoj zápasu opět otočit a do třicátého kola se šlo za stavu 15:14 pro rumunsko-polskou sestavu. SINNERS sice dokázali zápas dotáhnout do prodloužení, v něm však na Let us cook nestačili a po prohře 17:19 prohrávali v sérii 0:1.

Overpass byl jednoznačně v režii SINNERS. Za T stranu byli k nezastavení a v první polovině si připsali rovnou třináct kol. Po změně stran stačil vyhraný pistol round a následná dvě kola k vítězství 16:2 a srovnání série na 1:1.

SINNERS začali lépe i na decideru, kdy zvládli vyhrát pistol round a následné kolo proti "force buyi". Problém přišel v kole třetím, kdy hříšníci prohráli proti full ecu, což rumunsko-polskou sestavu nastartovalo. Let us cook si poté připsali dalších devět kol v řadě a českým soupeřům výrazně odskočili. SINNERS se probrali až v druhé polovině, kdy byl náskok Let us cook již příliš vysoký a odnesli si prohru 11:16.

Let us cook tak vyhráli celou sérii 1:2 a připsali si první vítězství v CCT. Hlavní postavou zápasu byl českým fanouškům dobře známý Raul "blytz" Gligor, který si za tři mapy připsal celkem 68 killů a obzvlášť na ancientu byl nezastavitelný. SINNERS může těšit alespoň výkon nejnovějšího člena sestavy Simona "KWERTZZ" Horáka, který na serveru také vyčníval a jeho ADR se po třech mapách zastavilo na hodnotě 101.9.

Zdroj úvodní fotografie: Sampi

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.