CS:GO

CCT Central Europe 6: Překvapení Sampi, tichá jízda SINNERS a další hodně vzadu

CCT Central Europe 6: Překvapení Sampi, tichá jízda SINNERS a další hodně vzadu
1. 5. 2023
  |  

Je za námi další středoevropská série mezinárodního turnaje CCT. Právě toho se účastnila řada česko-slovenských týmů, které dostaly pozvánku ať už do základní části nebo do uzavřené kvalifikace. Jak se celkům vedlo?

Evropský mezinárodní turnaj CCT Central Europe Series 6 je historií a z titulu se tentokrát radoval tým HEET, který v semifinále porazil SINNERS v poměru 2:1 a stejným poměrem si poradil i s ukrajinským týmem Monte. Jak si však vedly česko-slovenské sestavy, které dostaly pozvánky ať již do uzavřené kvalifikace, tak hlavní fáze.

V uzavřené kvalifikaci se představilo trio česko-slovenských týmů Sampi, Cryptova a ENTERPRISE, plus také slovenská hráčka Kat, která reprezentuje female celek Nigma Galaxy. Bohužel však první fáze turnajové série dopadla pro domácí týmy velkým zklamáním.

Už historicky se nedařilo česko-slovenským sestavám uzavřenou kvalifikací procházet, když například v 5. sérii vypadly ENTERPRISE, Sampi a Entropiq už před decider zápasy. Tentokrát to bylo o špetku lepší. Ze skupiny "A" se po porážce s polským týmem PGE Turow nepodařilo postoupit týmu Cryptova, která se tak nepodívala do decider zápasu stejně jako ENTERPRISE, kteří skončili poslední ve skupině "B".
Jediným pozitivem a velkým příběhem byla jízda Sampi. Česko-slovenský roster dokázal zvládnout souboj s VISU, čímž si vybojoval play-in v uzavřené kvalifikaci, kde porazil posléze The Prodigies a postoupil do základní skupiny CCT Central Europe Series 6. Ani v hlavní fázi turnaje, kam byli pozváni také hráči SINNERS Esports, nebyli Sampi jen jako sparing partner.

Sampi začali skupinu skvěle a po dvou výhrách mohli pomýšlet na postup (vítězství nad CPH Flames 2:1 a nad Sangal 2:1) do play-off. Pak sice vystavili stopku hráči EYEBALLERS, ale česko-slovenský tým to nepoložilo, naopak namotivovalo k jasnému vítězství 2:0 nad BIG Academy. Právě to zajistilo postup do vyřazovací části. Tam však už v prvním kole vystavili stopku hráči ruského celku 1WIN 0:2. Přesto však Sampi získali popularitu u řady fanoušků i důležitou vzpruhu sebevědomí samotných hráčů.

Podobných výkonů a výsledků se dočkali i SINNERS Esports. Tým sice prohrál s Let us cook 1:2, za což si vysloužil posměšek paradoxně od organizace Cryptova, ale následně dokázal postupně porazit týmy 359 (2:1), Iron Branch (2:0) a Coalesce (2:0), což vysloužilo česko-slovenskému zástupci místenku ve vyřazovací části. V ní SINNERS dokázali přejet GODSENT (2:0) a Copenhagen Flames (2:0) a postoupili až do semifinále, kde těsně nestačili na HEET a jejich cesta tak skončila na 3. - 4. místě.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.