CS:GO

CCT Central Europe 6 CQ: Sampi v zápase o postup vyzvou The Prodigies

CCT Central Europe 6 CQ: Sampi v zápase o postup vyzvou The Prodigies
15. 4. 2023
  |  

Rozhodující zápas o postup do hlavní fáze CCT Central Europe Series 6 je tady. Sampi se už dnes večer utkají s The Prodigies a vítěz duelu si zahraje v dalším týdnu základní swiss část.

Sampi zvládli roli outsidera s BLINK i odvetu s VISU a přes eliminační, respektive rozhodující zápas se prokousali až do finálové play-in fáze turnaje CCT Central Europe Series 6, ve které se utkají s The Prodigies. 

Po úvodní porážce ve skupině to ani s posledním česko-slovenským týmem nevypadalo vůbec dobře, ovšem Sampi se zvedli a dokázali krok za krokem kráčet až k postupu přes Decider Match. To však není vše a po skupinách musí zvládnout i jedinou BO3 v play-in, která se odehraje dnes večer od 19:00.

Soupeřem česko-slovenského celku Sampi budou tentokrát hráči The Prodigies, kteří přejeli všechny soupeře ve skupině "B" uzavřené kvalifikace a zajistili si postup z prvního místa. V zápase se Sampi by tak měli plnit roli papírového favorita, byť role outsidera tuzemskému zástupci příliš nevadí. 

Po řadě porážek nakopnuti dvěma vítězstvími se Sampi však budou muset popasovat také s nepříjemným VETO, které bude nejspíše jejich soupeř mít. Sampi totiž nejspíše škrnou Vertigo, které jejich soupeř moc nehraje, naopak oblíbenou mapu česko-slovenské sestavy - Ancient, zřejmě díky banu od The Prodigies neuvidíme. Pak bude otázka, jak se na "default" mapách typu Mirage a Inferno, které hrozí, dokáží Sampi prezentovat. Vykřičníkem může být i Anubis, na kterém vyhráli The Prodigies 2 ze 3 svých zápasů.


 


Zdroj úvodní fotografie: Facebook @Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.