CS:GO

CCT Central Europe 5: SINNERS nestačili na akademii BIG a jsou jednu prohru od vyřazení

CCT Central Europe 5: SINNERS nestačili na akademii BIG a jsou jednu prohru od vyřazení
23. 3. 2023
  |  

Ve 3. zápase základní části CCT Central Europe Series 5 vyzval český tým SINNERS soupeře z Německa (BIG Academy).

SINNERS naskočili ve středu dopoledne do třetího zápasu CCT Central Europe Series 5. Po prohře s MOUZ NXT a výhře nad polskými AGO se jim do cesty postavila akademie německé organizace BIG. 

Hříšníci museli zápas odehrát zároveň se svým koučem Tomkeejsem, jelikož nejnovější posila Simon "KWERTZZ" Horák odehrál kvalifikaci na tento turnaj v jiném celku a nemůže se tak účastnit zápasů SINNERS.

SINNERS vs. BIG Academy

Výsledek - 1:1
  • de_anubis | 12:16 (8:7)
  • de_vertigo | 16:14 (7:8)
  • de_overpass | 8:16 (5:10)

Na úvodní mapě anubis, kterou si zvolil německý tým, začali lépe SINNERS. Ti se na T straně dokázali dostat do rychlého vedení 6:1. BIG Academy se dokázali z nepříznivého stavu oklepat a snížit v první polovině na 8:7. Druhý pistol round vyhráli pro změnu němečtí hráči, kteří se k vedení 9:11. Na to dokázali SINNERS ještě zareagovat a otočit třemi koly v řadě na 12:11. Zbylá kola však opanovali BIG Academy a připsali si výhru 12:16. S prohrou nedokázal udělat nic ani skvěle hrají IGL SINNERS Sebastian "beastik" Daňo, který si připsal celkem 29 killů a jeho ADR se zastavilo na hodnotě 113,0.

Druhá mapa (vertigo) začala obdobně jako anubis jen s rozdílem, že lépe začali hráči BIG Academy. Ti se dokázali dostat za CT stranu dostat do vedení 1:5. SINNERS dokázali se závěrem první poloviny snížit a do změny stran se tak šlo za stavu 7:8. Druhá polovina začala lépe pro hříšníky, kteří si připsali pět kol v řadě a po 24 kolech se dostali k vedení 14:10. Němečtí soupeři se nehodlali vzdát a dokázali srovnat až na 14:14. Důležitý moment si připsal v 29 kole oskar, který zachoval chladnou hlavu na BB situ a pomohl SINNERS získat důležitý patnáctý bod. Ve třicátém kole se zaskvěli ZEDKO s Tomkeejsem, kteří vyhráli 2v4 situaci a získali pro SINNERS vítězný bod. 

Za stavu 1-1 tak došlo na decider, kterým se stala mapa overpass. Hříšníci zvládli na úvodní pistol round a po 6 kolech se dostali k vedení 4:2. Následně však začali úřadovat BIG Academy, kteří si z dalších 13 kol připsali hned 12 a dostali se do 5:14. Tento stav už nedokázali SINNERS zvrátit a odešli tak s porážkou 8:16. 

V celé sérii liberecká organizace podlehla německému celku 1-2 a stejné skóre tak má ve swiss tabulce turnaje. Další jejich zápas bude o setrvání v turnaji.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.