CS:GO

CCT Central Europe 5 CQ: V rozhodujícím zápase končí cesta také Entropiq

CCT Central Europe 5 CQ: V rozhodujícím zápase končí cesta také Entropiq
15. 3. 2023
  |  

Entropiq odehráli v odvetě s týmem FTW vyrovnanou sérii, která vyvrcholila až v prodloužení závěrečné mapy. V něm se radoval portugalský celek, který tak tuzemského zástupce z turnaje vyřadil.

Portugalský tým v odvetě zápasu s Entropiq začal prohraným pistol round, na který však navázala neuvěřitelná série 12 vyhraných kol za sebou, címž byl jasně určen ráz rozhodujcího zápasu skupiny "C" uzavřené kvalifikace turnaje CCT Central Europe Series 5. 

Poté, co tentokrát FTW zvládli pistol round lépe, přišla odpověď z řad mezinárodní sestavy s česko-slovenským jádrem týmu Entropiq. Tým dokonce získal 4 body v řadě a začal se nadechovat k otočce. Ta ovšem nepřišla a portugalší FTW si dvěma body zajistili vítězství 16:6.

Portugalskému týmu FTW se podařil také začátek 2. mapy, kdy získal v úvodních 7 kolech 6 bodů, přičemž hned 4x dokázal retaknout plant Entropiq. Ti sice následně dokázali snížit, ale FTW opět odskočili a dokráčeli v polovině pro průběžné vedení 9:6.

Po výměně stran se podařilo Entropiq úřad a dotřetice během dvou dní zvládli mapu Overpass zvládnout a dotáhnout do vítězného konce. Tentokrát k tomu byla zapotřebí série 7 kol, které definitivně změnily rád druhé půle. Poté už nebyl problém pro tuzemského zástupce mapu uzavřít a vynutit si rozhodující de_vertigo.

Na závěrečné mapě se Entropiq s FTW začali přetahovat od začátku. Chvíli byli ve vedení hráči portugalského celku, chvíli zase české organizace. Až v závěru půle se sérií 5 kol podařilo FTW odskočit do vedení 10:4, respektive následně 10:5.

Portugalský tým navíc odstartoval lépe i druhou půli kdy se přiblížil vítězství. Za stavu 14:7 Entropiq začali dotahovat a sérií 7 vyhraných kol dokonce po 28 kolech srovnali na 14:14. Následující kolo ale padlo do spárů Portugalců, kteří si tak vybojovali match point. Entropiq však ještě zabojovali a vykřesali naději do prodloužení.

V něm však už tuzemský celek nezískal ani kolo a FTW si došli pro vítězství. Bohužel tak ani 3. česko-slovenský zástupce v CCT Central Europe Series 5 Closed Qualifier neuspěl.
                         

FTW vs. Entropiq

Výsledek 2:1
  • de_nuke 16:6 (13:2)
  • de_overpass 12:16 (9:6)
  • de_vertigo 19:15 (10:5)

Zdroj úvodní fotografie: Jan Hrušovský

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.