CS:GO

CCT Central Europe 5 CQ: Sampi se zápas s Astralis Talent rozpadl pod rukama

CCT Central Europe 5 CQ: Sampi se zápas s Astralis Talent rozpadl pod rukama
12. 3. 2023
  |  

Sampi na svoji premiéru v CCT Central Europe Series 5 Closed Qualifier nebudou vzpomínat v dobrém. Tým prožil zápas jako na houpačce s hořkou tečkou, kdy Astralis Talent ovládli poslední mapu v prodloužení.

Premiéra Sampi v turnaji CCT Central Europe Series 5 Closed Qualifier začal na mapě dánského soupeře, týmu Astralis Talent. Mladá hráči severského celku získali v úvodu 3 kola ze 4 příležitostí, přesto to byla česko-slovenská sestava, která po úvodu zápasu vedla 4:3. Pak se však hra tuzemského zástupce za CT stranu rozpadla a tým Sampi získal do poloviny mapy už jediné kolo. Astralis Talent tak vedli v poměru 10:5 a mířili na CT stranu na svém vlastním map picku.

Po výměně stran navíc dánští hráči navázali vyhraným pistol round. To však bylo na nějakou dobu vše a Sampi dostali čas na nadechnutí se. Následně tak mohlo dojít ke snížení na průběžný stav 8:11. Bohužel pro tuzemský tým se však následně podařilo Astralis Talent dvakrát úspěšně retaknout plant, čímž získali 12. a 13. bod, navíc pak uspěli ještě dvakrát a vedli už 15:8. Ještě jednou Sampi dokázali bodovat, nicméně vzápětí byla mapa ukončena výsledkem 16:9 ve prospěch severského celku Astralis Talent.

Druhou mapu výrazně lépe odstartovali hráči Sampi, kteří na de_ancient v úvodu odskočili do náskoku 4:1. Astralis Talent pouze kontrovali, ale do vedení se v rámci první poloviny nedostali. Sampi si udržovali stále náskok a i přes série kol ze strany na stranu to byli nakonec oni, kteří vedli v půli 8:7.

Dánský celek Astralis Talent dokázal po výměně stran srovnat na 8:8, ale následně dokázali v několika kolech zvítězit hráči Sampi, kteří tak soupeři opět odskočili do výraznějšího náskoku (11:8). Jedno kolo sice opět šlo pro Dány, ale reakce česko-slovenské sestavy na sebe nenechala dlouho čekat a vzápětí další kola padala pro právě pro ni (14:8). Další zaváhání už Sampi nepřipustili a po výsledku 16:9 srovnali stav série na 1:1.

O vyrovnanosti série svědčil také vývoj začátku závěrečné mapy (de_overpass), na kterém se sice po 3 kolech radovali z vedení hráči Astralis Talent (2:1) poté se však sérií 3 kol chytli hráči Sampi a dostlai se tak oni do vedení 4:2. Následovaly dokonce další dvě série o 3 bodovém zisku. V jedné figurovali Astralis Talent (a šli tak do vedení 5:4), ve druhé pak kontrovali Sampi (zpět ve vedení 7:5). V závěru mohli na 7:8 snížit Astralis Talent, proti však byla zkušená dvojice The eLiVe a blogg1s, která tomu zabránila.

Dánové se pokusili o vyrovnání hned po změně stran, ale za stavu 8:9 zaúřadoval Dominik "blogg1s" Janita, který odvrátil srovnání (Sampi šli do vedení 10:8). Za stavu 11:8 se však začal zápas Sampi hroutit pod rukami. Soupeř z Dánska dokázal jednak po 22 odehraných kolech srovnat na 11:11, ale zároveň také následně odskočil na stav 12:11, respektive 13:11. Naději česko-slovenská sestava vykřesla při vyhraném force buy ve 26. kole (12:14). Po vyrovnaných závěrečných kolech došlo na srovnání na 15:15 a prodloužení. V něm však dominoval celek mladých hráčů Astralis Talent, který po vítězství 19:15 mohl začít slavit vítězství v sérii 2:1.

Eliminační zápas by měl být na programu v pondělí, stejně jako případný decider o postup do play-off uzavřené kvalifikace.

Astralis Talent vs. Sampi

Výsledek - 2:1
  • de_inferno 16:9 (10:5)
  • de_ancient 9:16 (7:8)
  • de_overpass 19:15 (6:9)

Zdroj úvodní fotografie: Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.