CS:GO

CCT Central Europe 5 CQ: MOUZ NXT otočili zápas s ENTERPRISE, kteří v turnaji končí

CCT Central Europe 5 CQ: MOUZ NXT otočili zápas s ENTERPRISE, kteří v turnaji končí
13. 3. 2023
  |  

Konec! MOUZ NXT otočili vývoj zápasu s ENTERPRISE, pro které tak skončily dveře do skupinové fáze turnaje CCT Central Europe Series 5 zavřeny.

Náročný program ENTERPRISE po vítězství nad celkem Zeal22 pokračoval soubojem s týmem MOUZ NXT. Česko-slovenská sestava opět začala na své vlastní mapě (de_inferno) a tentokrát to nebyl úspěšný start. MOUZ NXT odskočili do vedení 4:0, posléze dokonce 6:3, přesto se však následně rozehrál i česko-slovenský celek, který si připsal další kola a převrátil vedení na svoji stranu.

Závěr půle pak patřil jednoznačně ENTERPRISE, konkrétně mladému systemovi, který si dokonce v závěrečném kole za T-side připsal fantastickou 1v4, podívat se na ni můžete napříklade zde. Ani po výměně stran se česko-slovenská sestava příliš nerozlížela a po vyhraném pistol round si připsala další kola, kterými určila tempo zápasu (13:6). S vyrovnaným vývojem se přibližovali vítězství ENTERPRISE, kterým se to následně po 25 kolech i podařilo (16:9).

Na druhé mapě se však obraz hry česko-slovenského celku rapidně změnil. MOUZ NXT kopli do vrtule a od začátku diktovali tempo vývoje mapy. Druhého bodu se ENTERPRISE dočkali až za stavu 1:8, kdy snížili. Následně si ještě dokázali připsat další dvě kola, ale výsledku 4:11 už nezabránili. Vývoj mapy se nezměnil ani po výměně stran, kdy MOUZ NXT zvládli pistol round a mířili za vítězstvím. To přišlo prakticky záhy a po 20 kolech bylo rozhodnuto (16:4) o srovnání série na 1:1.

ENTERPRISE přes nepovedenou druhou mapu vstoupili do závěrečné de_mirage (na T-side) úspěšně, když zvládli nejen první 3 kola, ale i po jedné odpovědi MOUZ NXT pokračovali v dalších dvou kolech. Až po úvodu zápasu se rozkoukal i soupeř, který postupně začal přebírat otěže vývoje. 

Od stavu 6:4, kdy byli ještě ENTERPRISE ve vedení, už dominovali pouze hráči MOUZ NXT, který sérií kol dostali stav na neuvěřitelné skóre 14:6 ze svého pohledu. Uběhlo 10 kol a sen ENTERPRISE se prakticky rozplynul. V závěru mapy už MOUZ NXT dokázali co potřebovali a došli k vítězství 16:8, celkově tedy 2:1, čímž vyřazují česko-slovenského zástupce z turnaje.

MOUZ NXT vs. ENTERPRISE

Výsledek - ¨2:1
  • de_inferno 9:16 (6:9)
  • de_vertigo 16:4 (11:4)
  • de_mirage 16:8 (9:6)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.