CS:GO

CCT Central Europe 5 CQ: ENTERPRISE v HLTV premiéře neuspěli a padli s AGO

CCT Central Europe 5 CQ: ENTERPRISE v HLTV premiéře neuspěli a padli s AGO
12. 3. 2023
  |  

První zápas ENTERPRISE na HLTV v roce 2023 nevyšel. Česko-slovenská sestava prohrála s polskými AGO v poměru 1:2 a zítra bude bojovat o další šanci.

Premiéra ENTERPRISE na portále HLTV v roce 2023 se od začátku nevyvíjela vůbec dobře. Polští hráči celku AGO dominovali od úvodního kola a v úvodu se dostali do vedení už 6:0. Teprve v tu chvíli přišel první úspěšný útok ze strany ENTERPRISE, ale ani ten však příliš radosti nepřinesl, protože následovala další série 4 kol do spárů AGO a vývoj skóre se tak posunul na stav 10:1. 

V závěru půle lépe hrající ENTEPRISE snížili (4:11), ale po výměně stran se obraz příliš nezměnil. Polský celek dokázal dominoval hned od počátku hry za T-side a po úvodních dvou, třech kolech zvládl i klíčové bitvy proti plným nákupům česko-slovenské sestavy a došel si pro snadné vítězství 16:4 (vedení v sérii 1:0).

Začátek druhé mapy si ENTERPRISE za rámeček zřejmě nedají. Po dvou úspěšných kolech na CT straně, při kterých převedli dva retake, přišla série 7 porážek, respektive bodů na stranu AGO, kteří se tak ujali výrazného náskoku. Závěr poloviny však zase patřil česko-slovenské sestavě, které získala 5 ze 6 možných posledních kol a celkově tak tým snížil na 7:8.

Dramatický a vyrovnaný průběh měla i druhá polovina, ve které se týmy střídaly ve vedení. V závěru udělali hráči ENTERPRISE důležitý krok když nepříjemný stav 12:13 přetočili ve vedení 14:13 a soupeře poslali do částečného force buy. Vedení 15:13 sice ENTEPRISE nestačilo, 15:14 už však ano a česko-slovenská sestava si došla pro vyrovnání série na 1:1.

Závěrečná mapa série mezi AGO a ENTERPRISE se začala vyvíjet výrazně lépe pro polský celek, který dominoval v úvodních 8 kolech mapy de_overpass a dostal se do jasného vedení. ENTERPRISE sice snížili 3 body, ale to bylo vše, čeho v rámci první půle dokázali a průběžný stav 3:12 mnoho dobrých vyhlídek nedával.

Začátek druhé půle šak nabídl několikanásobně lepší obrázek, kdy česko-slovenský celek sérií 4 kol snížil hrozivé manko. I přes snahu a další snížení to však ENTERPRISE nestačilo a AGO si došli pro vítězství 16:11 a celkově 2:1. Zítra dopoledne budou na ENTERPRISE čekat hráči týmu Zeal22.

AGO vs. ENTERPRISE

Výsledek - 2:1
  • de_mirage 16:4 (11:4)
  • de_nuke 14:16 (8:7)
  • de_overpass 16:11 (12:3)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.